Kvinna och två barn svårt skadade – en anhållen

En kvinna och två barn vårdas på sjukhus efter en händelse i en bostad i centrala Eksjö. En man i 30-årsåldern är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mordförsök.

EKSJÖ 20150815
Höglandssjukhuset i Eksjö är avspärrat efter att flera personer har förts till sjukhus med allvarliga skador efter ett misstänkt grovt våldsbrott på torsdagsmorgonen
Foto: Mikael Fritzon / TT kod 62360

EKSJÖ 20150815 Höglandssjukhuset i Eksjö är avspärrat efter att flera personer har förts till sjukhus med allvarliga skador efter ett misstänkt grovt våldsbrott på torsdagsmorgonen Foto: Mikael Fritzon / TT kod 62360

Foto: Mikael Fritzon/TT

Eksjö2019-08-15 09:39

Det var strax innan klockan 08.00 på torsdagsmorgonen som polisen fick ett larm från ett barn om att ett brott har inträffat i en bostad i centrala Eksjö.

När polisen kom fram till den aktuella adressen fann de en kvinna och två barn som misstänks ha utsatts för grovt våld.

– En patrull går in i lägenheten och anträffar där en kvinna och två barn allvarligt skadade, säger Rickard Finndahl, gruppchef grova brott vid polisen Höglandet.

Kvinnan och de två barnen opererades under dagen. Deras tillstånd är allvarligt men stabilt, enligt Höglandssjukhuset Eksjö.

En förundersökning om försök till mord inleddes och ett större område i närheten av brottsplatsen spärrades av för kriminalteknisk undersökning.

– Vi är intresserade av iakttagelser som kan ha gjorts i området under morgonen, säger Erik Terneborn, polisens presstalesperson.

Boende som vi pratade med i området visste inte mycket om vad som inträffat, mer än vad de hört och sett i media.

– Det är obehagligt att det händer i det här lilla lugna kvarteret i Eksjö, säger en av de boende.

Samtidigt som polisen genomförde dörrknackning i området och pratade med vittnen, gick de ut med att de sökte efter en misstänkt man i 30-årsåldern. Mannen kunde senare gripas, utan någon större dramatik, på järnvägsstationen i Nässjö. Han förhördes under förmiddagen och anhölls därefter misstänkt för tre fall av försök till mord.

Enligt polisen är den misstänkte mannen inte hemmahörande i Eksjö.

Finns det någon relation mellan kvinna, barnen och den misstänkte?

– De kände varandra, men jag kommer inte kommentera närmare vilken relationen de har eller har haft. Det är något som vi jobbar med, för att ta reda på anledningen till detta hemska som har hänt, säger Rickard Finndahl.

Även han efterlyser iakttagelser från området:

– Om man har tips eller har sett något kan man ringa 114 14.

Polisens tekniker undersöker området runt huset i Eksjö, där flera personer påträffats allvarigt skaddade under torsdagsmorgonen.
Foto: Mikael Fritzon / TT
Polisens tekniker undersöker området runt huset i Eksjö, där flera personer påträffats allvarigt skaddade under torsdagsmorgonen. Foto: Mikael Fritzon / TT
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om