Kulturskolan ger stor jubileumskonsert

Eksjö kulturskola firar i år 50 år. I slutet av månaden medverkar alla verksamheter i en stor jubileumsshow.

Kulturchef Tomas Hanzén och musiklärarna Ted Stenlöv, Hila Lideberg, Annika Paulsson, Emma Thimberg, Maria Alverhed, Erja Riikonen, Birgitta Ljungkvist, Nelu Markovican och Amanda Helgesson.

Kulturchef Tomas Hanzén och musiklärarna Ted Stenlöv, Hila Lideberg, Annika Paulsson, Emma Thimberg, Maria Alverhed, Erja Riikonen, Birgitta Ljungkvist, Nelu Markovican och Amanda Helgesson.

Foto: Karolina Eriksson

Eksjö kommun2019-11-10 14:00

Kulturskolans 50-åriga tillvaro har uppmärksammats under året med olika uppvisningar och spelningar. Nu avrundas året med en jubileumsshow på Olsbergs arena.

– Vi är ofta ute med olika grupper på olika platser. Men om vi ska vara alla samtidigt kräver det en väldigt stor spelyta. Vi ville skapa en plats där alla kan vara med, säger kulturchef Thomas Hanzén, om konceptet han tror är något som man kommer att jobba vidare med även nästa år.

Showen ersätter Kulturskolans julkonsert i Eksjö kyrka

 –  Nu kan vi även visa upp dans och teater, påpekar han.

Vad kommer showen innehålla?

– Vi visar hela kulturskolans register. Det kommer innehålla det mesta, säger han.  

 Cirka 110 elever plus lärare deltar och Thomas Hanzén tror det är viktigt att barnen får "visa upp sig".

 – Det är en del av utbildningen, att inte bara stå inne och öva och det ger glädje. Det är jätteroligt att se utvecklingen hos eleverna. Sedan gör det att fler blir intresserade, säger han.

I dag finns 430 elever i verksamheten, 130 elever står i kö.

– Vi tittar på hur vi kan öka intaget  Det är tråkigt när vi inte har möjlighet att ta emot barnen.  Vi har 50 barn i kö till piano men den kön hoppas vi kunna minska markant, säger han.

Vad tänker du framåt?

– Vi har en väl utvecklad kulturskola och det stora intresset är ett bra kvitto. 50 år är en väldigt lång tid och man bär sig med det med stolthet att fortsätta förvalta det arvet och utveckla det, säger han. 

Karta: Eksjö
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!