Körde rakt mot kvinna med bilen

En man från Eksjö kommun ska ha kört rakt mot en kvinna i mötande körfält och hotat döda både henne, hennes mamma och nye pojkvän.

En kvinna i Eksjö kommun har under en längre tid utsatts för hot och förföljelse av en man från samma kommun.

En kvinna i Eksjö kommun har under en längre tid utsatts för hot och förföljelse av en man från samma kommun.

Foto: ssuaphoto

Eksjö2019-01-07 20:00

Mannen, som är i 45-årsåldern, har suttit frihetsberövad sedan mitten av förra månaden. Strax före jul väcktes åtal och på måndagen hölls den andra av två rättegångsdagar. Under rättegången har man tagit upp en rad händelser från april 2017 och fram tills december 2018.

Mannen har åtalats för olaga förföljelse, övergrepp i rättssak och olaga hot. En kvinna från Eksjö kommun ska ha varit utsatt för mannens agerande.

Åklagaren har preciserat de tillfällen som mannen ska ha utsatt kvinnan för olika form av olaga förföljelse. Punkterna tar också upp misshandel och hot som framförts på olika vis - personligt, sms och telefonsamtal. De har bland annat haft innebörden att hon ska halshuggas men också motstridiga sådana att han vill gifta sig med henne. Han har sökt upp kvinnan i hennes bostad och bankat och knackat på hennes dörr. Vid ett tillfälle ska 45-åringen ha svängt över i mötande vägbana på riksväg 40 då kvinnan kom körandes i östra kommundelen.

Mannen har fått kontaktförbud men har överträtt det genom att bland annat följa efter henne och uppehålla sig intill hennes hem, arbetsplats och fritidaktivitet på platser belägna i Eksjö och Vimmerby kommuner. Efter att mannen vid ett tillfälle misshandlat kvinnan och även trängt sig in i hennes bostad, ska han enligt åklagaren ha dödshotat kvinnan, om hon gjorde en anmälan. I december hotade han skjuta kvinnans mamma och hennes nye pojkvän och han ska även sökt upp kvinnan på en fest och på hennes arbetsplats. Dom i målet meddelas senare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om