Konserter i dagarna tre

En konsert i samband med lunch i Mariannelund eller kanske en jazzkonsert eller dansföreställning i Eksjö på kvällen? Under tre dagar ges en rad föreställningar runt om i kommunen.

Kulturskolans traditionella konserter varje år såsom här vid en tidigare konsert i Mariannelund , ersätts i år av tre dagar med massa av spelningar i kommunen.

Kulturskolans traditionella konserter varje år såsom här vid en tidigare konsert i Mariannelund , ersätts i år av tre dagar med massa av spelningar i kommunen.

Foto: privat

Mariannelund2019-05-17 14:30

Kulturskolan i Eksjö kommun firar 50 år i år. Nu uppmärksammas jubileet med 16 spelningar under måndag till onsdag där kulturskoleelever inom olika verksamheter visar sina kunskaper..

– Vi kör i tre dagar. Väldigt många av kulturskolans elever kommer att delta. Vi bygger upp en scen på Museigården men vi kommer också vara i Mariannelund på onsdag. Då ges en lunchkonsert vid Stjernbergs, om det inte spöregnar, säger kulturskolans chef Tomas Hanzén.

Bland programpunkterna hittar man bland annat dansföreställning med celloensemble, teatern Romeo och Julia och marsch med blåsorkestern.

– Vi deltar också i lite olika evenemang, bland annat Eksjöbostäders 50-årsfirande, som vi fått förfrågningar om. Två av eleverna (Wilma Carlsson och Ulrica Broman) kommer dessutom att delta vid nationaldagsfirandet framöver, berättar han.

Från ett mer begränsat utbud för 50 år sedan har Kulturskolan växt och verksamheten breddats allt eftersom.

I dag finns 420 elever inskrivna och ungefär 120 står i kö för att spela något instrument eller delta i någon verksamhet.

– De sista nio veckorna vi fått in 40 intresseanmälningar. Jag tycker vi har ett bra sug att söka sig till kulturskolan.

Två av Kulturskolans verksamheter sticker ut lite extra.

– Piano är det jättelång kö för att få spela. Dans är det också många som söker. När det gäller dansen har vi ökat jättemycket, annars är det jämnt fördelat, säger Tomas Hanzén.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!