Klart: Han blir tillförordnad VD

Under torsdagsförmiddagen meddelade Eksjö kommun att en tillförordnad VD för de tre kommunala bolagen Eksjöbostäder AB, Eksjö Kommunfastigheter AB och Byggnadsfirma Stridh & Son AB blivit utsedd.

"Första tiden kommer att gå åt till att lyssna, prata medarbetare och skapa mig en uppfattning vad det är som verksamheten behöver för att fungera."  så säger Sven-Olof Klasson som kliver på sin tjänst under fredagen.

"Första tiden kommer att gå åt till att lyssna, prata medarbetare och skapa mig en uppfattning vad det är som verksamheten behöver för att fungera." så säger Sven-Olof Klasson som kliver på sin tjänst under fredagen.

Foto: Madeleine Jakobsson/arkiv

Eksjö kommun2019-11-14 18:00

Efter att det framkommit att upphandlingar mellan 2016-2018 inte ska ha gjorts på rätt sätt i Eksjöbostäder AB och Eksjö Kommunfastigheter AB, beslutade bolagens styrelser att entlediga den tidigare VD:n Maria Lund med omedelbar verkan i slutet av oktober.

Sedan den första november har man letat efter en lämplig person för posten som tillförordnad VD i de tre bolagen. Under torsdagen presenterades Sven-Olof Klasson som den nya tillförordnade VD:n genom ett pressmeddelande på Eksjö kommuns hemsida. 

– Vi ville ha någon som kunde tillträda omgående och med lång erfarenhet av fastighetsbranschen. Vi har träffat ett antal kandidater för att hitta rätt person. Just den här tillgänglighetsfrågan har varit viktig för oss, säger Emeli Olaison, ordförande för Eksjö Kommunfastigheter AB och vice ordförande för Eksjöbostäder AB och Byggnadsfirma Stridh & Son AB, när vi når henne för en kommentar. 

–  Vår bedömning är att Sven-Olof är en väl kvalificerad person. Vi är glada att få in någon med erfarenhet i fastighetsbranschen och som snabbt ska sätta sig in bolagens verksamhet, fortsätter hon.

Sven-Olof Klasson har tidigare bland annat arbetat som VD för Ronnebyhus. 

– Det känns ju hedrande att man har blivit tillfrågad och fått förtroendet. Det känns ansvarsfullt att få ta hand om bolagen, personalen och hyresgästerna. Det är en jätteviktig verksamhet som bolagen sköter, det är nästan det viktigaste man kan jobba med tycker jag, att jobba med människors bostäder. Så det känns jättebra, säger Sven-Olof Klasson. 

Har du någon kommentar kring det som skett tidigare med upphandlingarna?

– Har egentligen inte någon kommentar, vet inte mer om det än vad som skrivits i media. Jag vet hur viktigt det är att man sköter upphandlingar rätt. Jag kommer att ha mycket fokus i jobbet på att se till att det sköts. 

– Jag vet ju att det har blivit mycket oro i bolagen på grund av vad som hänt, så det tror jag kommer bli en del av mitt uppdrag att ta hand om oron och få mer stabilitet, säger han.

När en permanent VD ska vara på plats vet man ännu inte.

– Vi har styrelsemöte nästa vecka då ska vi besluta hur vi går vidare med rekryteringesprocessen. Men så snart som möjligt, sådana processer kan ta mellan sex till nio månader innan man har någon på plats, säger Emeli Olaison. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!