Jennie Svensson gillar att ha många järn i elden. Hon pluggar en tvåårig utbildning inom digital marknadsföring, är sedan i våras ordförande för Emilkraften i Mariannelund och kommer i september tillträdda som näringslivsutvecklare i Eksjö kommun.

– Utveckling är det jag alltid brunnit för. Att hitta idéerna, tänka i nya banor, visa vägen och få folk att våga gå framåt.

Solen har värmt upp bänkarna på torget i Mariannelund. Jennie har på sig en blommig sommarklänning och kisar mot ljuset. När hon pratar om sitt kommande jobb glittrar ögonen och orden flödar snabbare.

– Jag hade innan tänk på hur roligt det hade varit att jobba med turismen och näringslivet i Eksjö kommun men egentligen trott att vi kanske skulle behöva flytta härifrån för att jag skulle få ett jobb jag verkligen ville ha. Så när tjänsten kom kände jag att jag bara måste söka. Mycket av det jag håller på med nu i utbildningen går hand i hand med min nya tjänst.

Projektledare, verksamhetsutvecklare, frilansande journalist, landsbygdsutvecklare är några av de titlar som Jennie axlat sedan tidigare. Speciellt erfarenheten av att som 23-åring åkt upp till Gällivare och jobbat som landsbygdsutvecklare och projektledare tror hon vägde tungt i urvalsprocessen.

– Dels erfarenheten och dels att projektet jag jobbade med gick så bra tror jag vägde in. Då fick jag jobba mycket med handel, turism och landsbygdsutveckling.

Att få innevånarna att våga tänka i nya banor var något som hon då fick öva mycket på och som hon tror kan komma till nytta även på hemmaplan.

–Det var en del motstånd mot förändringar i början, men det tror jag är för att man är hemmablind, man tänker att det inte går eller att någon annan provat något liknande "nej inte i våran lilla kommun". Men det finns jättemycket möjligheter, speciellt när man samarbetar. Jag älskar att jobba med människor och få dem att börja tro på att prova nya saker. Är det så att det inte fungerar så gör det ingenting utan det är bara att prova något annat, det är inget misslyckande.

Från september till januari kommer hon att fasas in i sitt nya jobb, idéer på förändringar har hon redan även om avslöjandet får vänta.

–Det första jag ska göra är att gå bredvid Lars Persson, min företrädare, lära mig av honom och se till att de inom handel och turism får reda på vem jag är. Sedan finns det absolut idéer på vad vi kan göra sen, men det tar vi när jag har sett vad behovet och utmaningarna är.

Den övergripande visionen är att bidra till en positiv förändring i hela kommunen.

–Jag vill vara med och bidra till ett väldigt positivt företagsklimat och se till att ingen blir glömd utan att det gäller både stad och landsbygd. Folk ska känna att de kan vända sig till kommunen och få den vägledning de behöver.

Att Jennie satsat på att vara både näringslivsutvecklare och ordförande för Emilkraften är något som fått en del att rynka på näsan.

–Det är en del som har frågat mig om det går att göra båda, men det gör det. Näringslivsutvecklare är mitt jobb, Emilkraften är mitt personliga engagemang för landsbygden jag bor på, det är inget som tar hand i hand. Jag har så mycket självförtorende att jag vet att det det kommer ge bra resultat bara man vågar. Jag ser jättemycket framemot att börja jobba.