Här kan företagare knyta kontakter

"Vi vill kunna möta upp fler företagare", säger Jennie Heimdal, näringslivsutvecklare eksjö.nu om konceptet Freelance Tuesday.

Affärsutvecklare Ida Fredman och näringslivsutvecklare Jennie Heimdal återfinns på näringslivsbolagets månadsträffar för företagare.

Affärsutvecklare Ida Fredman och näringslivsutvecklare Jennie Heimdal återfinns på näringslivsbolagets månadsträffar för företagare.

Foto: Ivonne Svahn

Eksjö kommun2019-10-02 13:25

En gång i månaden inbjuds entreprenörer, egenföretagare och frilansare till det enskilda utrymmet Bakfickan på Lennarts konditori i centrala Eksjö. På Freelance Tuesday är näringslivsbolagets tanke att man ska kunna jobba, nätverka eller bara ta en fika tillsammans.

 

Satsningen som drog igång den här veckan med sin första träff görs av Eksjö näringslivsbolag eksjö.nu där näringslivsutvecklare Jennie Heimdal berättar att man fått idén till konceptet från andra kommuner.

– Vi tyckte att det här måste vi prova.

Vid träffarna kommer Jennie Heimdal och affärsutvecklare Ida Fredman att finnas på plats för de som kan ha frågor.

– Tanken är att man  ska kunna bryta sin vanliga arbetsmiljö, eller kanske bara nätverka eller spåna ideer. Är man ensamföretagare eller frilansare så kanske man inte möter så många andra företagare. Vill man jobba ska man kunna göra det och vill man prata med andra eller oss så har man möjlighet. Det är ett sätt att byta arbetsmiljö, säger Heimdal.

Finns det något behov av fler företagsträffar?

– Ja, det tror jag verkligen. Vi har olika nätverk och de bara växer för man ser ett stort värde av det.

Carina Eldåker var en av de företagare som gjorde ett spontant besök.

– Jag jobbar mycket hemifrån och det här forumet passar mig. Jag kan ta en fika och sedan sätta mig och jobba. Om det då uppstår en frågeställning kan jag få hjälp, säger Carina Eldåker.

Karta: Eksjö
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!