Fullsatt kyrka vid marknadsmusiken

Sommarkyrkan i Ingatorp avslutades med en mer än fullsatt kyrka när ortens egna dragspelare gav en konsert. Vad som skulle spelas bestämdes medan kyrkobesökarna bänkade sig.

Sören Hugosson tog med sin veteranmotorcykel. Christina Westerström provsitter.

Sören Hugosson tog med sin veteranmotorcykel. Christina Westerström provsitter.

Foto: Lennart Larsson

Ingatorp2019-07-05 14:30

I samband med Ingatorps marknad bjuds det på musik i Ingatorps kyrka. Då stannar liksom marknadskommersen av för en stund och det blir folktomt.

Det blir det däremot inte i kyrkan intill. I år samlades 320 personer i kyrkorummet för att lyssna på Svante Sigurdsson, Inge Danielsson och Anders Nilsson. De brukar i stort sett bara spela tillsammans vid marknadsmusiken. Så har skett de senaste tre åren och deras spelningar har blivit riktiga publikdragare.

Förberedelserna är trots det mer eller mindre noll. De brukar ske i samband med att de riggar upp instrumenten och kyrkobesökarna bänkar sig i raderna.

– Det blir en kvart innan och sen kör vi på gehör, säger Inge Danielsson.

– Vi brukar köra på gehör. Inge slängde till mig några noter, säger Svante Sigurdsson, om den enda melodi som spelades efter noter.

Den här gången hade de även med sig Bengt-Åke Svensson, Vena.

Tillsammans bjöd de på flera melodier och läsarsånger. Tradition har blivit att avrunda med Viggen.

– Sen fortsatte vi på kyrktrappen när vi ändå höll på, säger Inge.

Under Sommarkyrkans övriga dagar har sång och musik framförts av Malin och Matilda Rudolfsson, Ida Oberst Braf, Elin och Amanda Arvidsson, Maja Granlund, Inge Danielsson och Anders Nilsson. Vid LRF-söndagen bildades också en spontan kör "Kören för dagen".

Församlingsmedarbetarna har serverat kyrkobesökarna fika och det har funnits olika utställningar att beskåda under veckan.

Hela kyrkan sjöng med i vissa sånger.
Hela kyrkan sjöng med i vissa sånger.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!