Försvaret kopplas in i sökandet

Vid Missing Peoples sökinsats efter försvunna Nathalie gjordes fynd som följdes upp av polisen under natten. Nu kopplas försvarsmakten in.

Eksjö2018-12-18 03:22

Strax efter klockan 21 på måndagskvällen fick polisen information från Missing People, som anordnat en sökinsats efter 21-åriga Nathalie.

— Missing People inkom med ett tips att de hade sett vad de uppfattade som någorlunda färska fotspår som skulle kunna komma från samma typ av skor som hon skulle ha haft på sig, säger Torbjörn Lindqvist, regionvakthavande polisbefäl.

Fyndet ska ha gjorts i det område som såväl polisen som Missing People sökt i under dagen och kvällen.

— Det ska ha varit i närheten av Smedstorp, i samma område, mellan Eksjö och Nässjö, som vi haft sökinsats i med hjälp av egna resurser och Missing People, säger Torbjörn Lindqvist.

Vid 02-tiden hade polisen fortfarande två hundpatruller ute i skogen, men det sökandet gav inget resultat.

Enligt Lindqvist fanns det egentligen inte mycket som tydde på att spåren skulle ha med den försvunna att göra, men det ska inte heller ha gått att utesluta.

— Vi får in tips mer eller mindre kontinuerligt, och dessa försöker vi att kolla upp så gott det går. Men det är ingen stor sökinsats som pågår i mörkret.

Vid 02.30-tiden ringde polisinsatschefen in en begäran om hjälp till räddningstjänsten i Nässjö. Den begäran ska enligt Lindqvist inte ha sprungit ur något nytt fynd.

— Det är en kontakt som man har tagit för att få hjälp att söka igenom några sektorer med räddningstjänstens terränggående fordon.

Enligt uppgift från Sos alarm ska det området ligga i anslutning till Riksväg 40 mellan avfarterna till Solavägen och väg 128.

Polisen kommer att kraftsamla i ärendet tidigt på tisdagsmorgonen, och vid 05-tiden skickade man in en begäran till Försvasmaktens vakthavande befäl i Region Syd om hjälp.

— Det är soldater och terränggående fordon, och det lät på vakthavande som att de skulle kunna ansluta under förmiddagen. Vi behöver få ut fler ögon i skogen, för tiden tickar på, säger Torbjörn Lindqvist.

Vid 07-tiden på tisdagen meddelade polisen att man inlett en förundersökning gällande människorov. Ingen person är i nuläget misstänkt för brottet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om