Ett dråpslag för karamellkokeriet

En rad avbokade evenemang och ovisshet om framtida leveranser gör Cecilia Jonsson, ägare till Karamellkokeriet i Mariannelund orolig för företagets framtid.

Cecilia Jonsson driver Karamellkokeriet i Mariannelund och är orolig över hur företaget ska klara sig framöver.

Cecilia Jonsson driver Karamellkokeriet i Mariannelund och är orolig över hur företaget ska klara sig framöver.

Foto: Ivonne Svahn

Mariannelund2020-03-15 19:00

Cecilia Jonsson har tidigare inte känt någon större oro för sitt företag som verkar i en bransch som inte är så känslig för vanliga svängningar i konjunkturen. Situationen som uppstått till följd av coronautbrottet hade hon dock inte kunnat föreställa sig.

– Det har kommit som ett dråpslag den senaste veckan med ett tiotal avbokningar från stora mässor och marknader som vi annars lever mycket på vid den här årstiden. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig det här scenariot, säger Cecilia Jonsson.

 Det finns även en ovisshet vad utvecklingen kommer att leda till på längre sikt.

– Vi kokar i regel mycket av karamellerna som går åt under turistsäsong nu, men frågan är om man törs göra det, säger Cecilia Jonsson.

Hur påverkar det situationen för personalen?

– Just nu har jag inte utrymme för alla anställda. Det har kunnat lösas delvis på kort sikt på lite olika vis, men allt hänger ju på hur långvarigt det här blir, säger Cecilia Jonsson.

En åtgärd som tas till per omgående är att företaget ska ge sig ut på torgen på orter i närområdet.

– Det kan hjälpa oss att behålla fler anställda så länge det är tillåtet med torghandel.

Visst hopp om framtiden ser Cecilia Jonsson också om man reder ut stormen som pågår nu.

– Vi har ett kontrakt så gott som klart med ett företag som vill sälja varor från vårt sortiment inför jul i 800 butiker runt om i landet. Det kan snarare leda till nyanställningar längre fram, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!