De vill släppa ansvaret för hallen

Föreningen His/Mais har flera anläggningar att ta hand om som är spridda geografiskt. Hjältevadshallen vill de att kommunen ska ta över.

Roger Olofsson vill att kommunen ska ta över Hjältevadshallen.

Roger Olofsson vill att kommunen ska ta över Hjältevadshallen.

Foto: Magnus Strömsten

Hjältevad2018-11-14 05:00

– Vi har lagt en del krut på idrottshallen, både utvändigt och invändigt. Vi har tätat taket och det var det absolut det första vi gjorde. Vi har bytt ut inre och yttre panel som var dålig liksom isoleringen som tagit skada av fukten, säger ordförande Roger Olofsson, efter läckan härom året.

Engagemanget att rädda hallen i Hjältevad har inte bara funnits i idrottsföreningen utan även hos andra föreningar och företag.

– Vi har fått jättemycket hjälp av Vida sågverk och Hjältevadshus och vi har till och med fått arbetshjälp från företagen. Det är helt fantastiskt, berömmer han.

Han beskriver att hallen är brukbar men att taket måste göras i ordning.

– Lagningen som gjorts är mer en konstgjord andning. Taket måste bytas.

Vad skulle det kosta?

– Jag vågar inte svara på det. När offerter togs in skulle det kosta 350 000 kronor. Taket är asfaltpapp och det är dålig lutning på det, förklarar han.

Ventilationen är också i behov att göras om. Reparationerna har frestat på ekonomiskt för föreningen.

– Vi har haft en hyfsad ekonomi och gått plus men de sista två åren har varit tuffa och det har varit Hjältevadshallen som varit orsaken. Vi har fått bidrag men det har inte riktigt räckt till allt och vi vill att kommunen tar över hallen, säger han.

Stefan Hallberg, fritidschef, säger att det just nu inte finns några förutsättningar för kommunen att ta över men att man försöker stötta föreningen så mycket man kan.

– På sikt ser jag gärna att kommunen tar över men det finns inga förutsättningar för det nu och under överskådlig tid och inga politiska ställningstaganden. His/Mais har mycket anläggningar på två olika orter. Det är fantastiskt att de snurrar runt det och jag är grymt imponerad, säger Stefan Hallberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!