Därför flyttas årets nyårsrevy

En ny scen med en del utmaningar blir det för årets revygäng i Eksjö. Föreställningarna flyttas av samma anledning fram till februari och sportlovet.

Ebba Siöland, Sara Bergkvist, Hanna Bergkvist, Emelie Erlandsson och Saimy Swärd samt sittandes från vänster Anders Pähn, Sebastian Helm och Gunnar Dahlén medverkar i 2019 års Eksjörevy.

Ebba Siöland, Sara Bergkvist, Hanna Bergkvist, Emelie Erlandsson och Saimy Swärd samt sittandes från vänster Anders Pähn, Sebastian Helm och Gunnar Dahlén medverkar i 2019 års Eksjörevy.

Foto: Kjell Holgersson

Eksjö2018-12-29 17:00

Fortifikationsverkets beslut att inte hyra ut till externa hyresgäster gör att Eksjörevyn i år kommer att framföra sin årliga show på en helt ny scen. För en nyårsrevy blir det ändå och 2019 flyttar man istället in i Östanåskolans aula.

– Det blir en utmaning rent logistiskt då skolan använder lokalerna och det är en scen som inte riktigt fungerar som vi är vana vid. Bland annat finns en flygel som vi inte kan flytta. Men vi tar det vid gott mod, säger Saimy Swärd.

Revyn med temat Ända in i kaklet - en kvalfylld revy summerar allt från politiken 2018 till mjukare ämnen, där man både köpt in material från andra revyer och gänget har också egenskrivet material. Tidigare år har revyn haft premiär i januari. Den här gången börjar man repetera den femte januari och premiären blir i stället den nionde februari med åtta föreställningar under en vecka. Tidpunkten är vald då det är sportlov för Eksjö gymnasium just då. Men man har också tanken att erbjuda en aktivitet under veckan.

– Vi hoppas att det här ska locka hela familjen eftersom vi spelar under sportlovet då man brukar umgås, säger Saimy Swärd.

2019 blir det något färre på scen, totalt åtta plus fyra musiker. Nyinflyttade Ebba Siöland och Tranåstjejen Hanna Bergkvist är två nya deltagare på scen. Hanna tar med sig syrran Sara som gör comeback. Senaste gången hon var med var 2013. Nya i orkestern är Per Gustafsson och Stefan Landén.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!