En gång i tiden var Bellödagen ett jättearrangemang som drog storpublik. Efter ett antal år i träda väckte man liv i arrangemanget igen 2017. Ett försök som slog väl ut.

– Vi kör Bellödagen vartannat år och det är ortens föreningar och individuella krafter som gör det här tillsammans, säger Emma Sahlin, som tillsammans med Lotta Brindmark är drivande kraft.

Den 18 maj blir det full fart i hembygdsparken med aktiviteter och underhållning.

– Just nu är Bellö med omnejd på uppåtgående. Flera barnfamiljer har flyttat in och de senaste åren har det fötts många barn, tre barn bara senaste året. Bellödagen är ett sätt att samla bygden och vi försöker hitta något för alla, säger Emma Sahlin.

Det blir musikunderhållning för både stora och små, barnen kan hoppa i hö och bygga fågelholkar och man kan prova på skytte med Skytteföreningen och Fornminnesgården är öppen. Den som är intresserad av bilar och motorer kan också få sitt lystmäte.

Emma Sahlin tror att marknaden med ett tiotal utställare från närområdet kan bli ett dragplåster.

– Vi har fokus på småskaligt företagande och närproducerat och de har med sig produkter med stor bredd. Det här ligger ju verkligen i tiden. Det tror jag många är intresserade av. Dessutom har vi loppis där ortens invånare bidragit med prylar. Överskottet går till samhällsföreningen och det som inte blir sålt skänks till hjälporganisationer.