Här ska Harrys nya restaurang öppna i vår

"Det finns mycket i Eksjö men går jag ut en måndagskväll är det svårare. Som entreprenör funderar du på en lösning", säger företagaren Johan Åsbrink.

Johan Åsbrink, som driver Lunnagårds vårdhem har slutit avtal att bli ny franchiseföretagare i Eksjö för restaurangen Harrys. Till höger vd Niclas Möller.

Johan Åsbrink, som driver Lunnagårds vårdhem har slutit avtal att bli ny franchiseföretagare i Eksjö för restaurangen Harrys. Till höger vd Niclas Möller.

Foto: Harrys

Eksjö kommun2019-10-30 17:00

Restaurangkedjan Harrys öppnar restaurang i Eksjö. Franchiseföretagare blir Johan Åsbrink, vilket Smålandstidningen var först att skriva om. Han tänkte sig först en pub och restaurang i engelsk stil men satsningen som sker i Ciselören, nybygget efter branden, blir istället Harrys.

Johan Åsbrink har en bakgrund som sjuksköterska och köpte Lunnagårds sjukhem 2015.

– Innan var jag vd i en stor vårdkoncern. Men jag ville ha något eget och jobba nära verksamheten. Så känner jag med restaurangen också, beskriver han.

Med verksamheterna säger han att han fyller sin tid i Eksjö, då han arbetspendlar från Skövde. Det har gjort att han tillbringat många kvällar i Eksjö. Han har då sett ett behov av komplement, även om han tycker att Eksjö har mycket.

– Att det är annorlunda än Lunnagård är tjusningen, men det finns fler beröringspunkter mellan verksamheterna än man tror. Båda handlar om bemötande, säger han. 

Kommer sju dagars öppet fungera året om?

– Det gäller att vänja folk. Många i Eksjö har hög snittinkomst och det är låg arbetslöshet. Jag tror det handlar om att tycka att det vara värt att gå ut. Konkurrensen är soffan.

Några problem att hitta personal ser han inte att det blir. 

– Du behöver utbildning för köket,  i övrigt är det relativt låga instegströsklar, säger han.

Fredrik Borén, etableringsansvarig på Harrys, är helnöjd.

– Vi är superglada över Johan Åsbrink och läget på gågatan är optimalt, säger han.

Vi har sökt vd Niclas Möller.

Karta: Eksjö
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!