Efterlysning: Vems är guldringen?

Allt är inte guld som glimmar. Men just den här gången var det faktiskt det. I damm och smuts har en guldring med inskriptionen "Monica 31/12 1966" hittats.

Johanna Johansson och Viking Petersson studerar ringen närmare.

Johanna Johansson och Viking Petersson studerar ringen närmare.

Foto: Kristina Westring

Västervik2019-04-05 19:00

Det var för två veckor sedan, i samband med att lokaler på Ahlsell i Västervik skulle renoveras, som fyndet gjordes.

– Vi höll på att iordningställa golvet inför målning. Det var en hel del skräp, damm och smuts längs med kanterna. När jag höll på att sopa rent fick jag syn på ringen och lämnade in den till butikschefen. Det är ofta vi hittar saker när vi städar. Nycklar, mynt och smågrejer, men jag har aldrig hittat en ring förut, säger Andreas Aldrin från företaget OHNCleaning.

Viking Petersson som är butikschef på Ahlsell i Västervik lade ringen åt sidan till en början.

– Ja, vi hade ganska mycket att göra. Men efter några dagar började jag fundera på ringen och tyckte att det vore roligt om vi kunde hitta Monicas fästman.

Ringen fotograferades och Viking lade ut bilden på företagets Facebooksida som har delats över 300 gånger. Av kommentarerna att döma har ringen skapat engagemang och en Monica har nämnts. Men vid närmare eftertanke visade det sig att just den Monica var alldeles för ung för att ha förlovat sig 1966. Ett troligt antagande är att Monica och ringens ägare är någonstans mellan 70 och 80 år gamla.

Personalen på Ahlsell väger ringen i sina händer. Någon testar den och kommer fram till att den som burit ringen hade kraftiga händer.

– Hoppas att vi kan få återlämna ringen till dess ägare, säger Viking Petersson.

I den lokal som ringen hittades har det tidigare varit Slip Naxos grovlager för råpapper. Därefter huserade Erichs armatur med sin verkstad på samma plats.

– Vi tog över lokalen för fyra, fem år sedan och haft godsmottagning där. Nu har vi fräschat upp och utökat butiksytan.

Butikschef Viking Petersson hoppas att kunna återlämna ringen till dess ägare.
Butikschef Viking Petersson hoppas att kunna återlämna ringen till dess ägare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!