Vässat vapen

(Modena - Italien) Enligt den romerska mytologin var Neptunus en muskulös man med våldsamt temperament. Fick inte Neptunus sin vilja igenom så använde han sin treudd och den fick marken att börja skaka. Med tanke på att Maseratis bilar kan upplevas som en smärre jordbävning så är det helt naturligt att italienarna lånade Neptunus vassa treudd som kylaremblem!

Foto:

Drömbilar2002-04-10 18:38

Maserati grundades för 88 år sedan och just nu är företaget piggare än någonsin. För efter nästan tjugo år med dystra siffror i bokslutet så blomstrar äntligen ekonomin. Förra året såldes 1.869 bilar och nu väntar en storartad USA-comeback. Maserati har nämligen inte sålts i staterna under de senaste tio åren, men nu ska Neptunus beryktade treudd återkomma!

Rullande passionBilen som föranleder comebacken är nya Coupé GT och det är en rullande passion som bjuder på ny formgivning, läcker interiör samt en hel del godbitar från Maranellos röda kronjuveler. Ja, numera är det som bekant Ferrari som äger och driver Maserati. På tomgång sprids exempelvis motorljudet från vinkelåttan på 390 hästar med hjälp av fyra välsvarvade avgasrör. Kraften räcker för att bränna däck och skrämma vettet ur föraren. Efter fem sekunder är farten hundra och med hemlängtan passeras 285 knutar. Naturligtvis matchar även den läckra interiören bilens prestanda. Den cremefärgade läderinredningen knarrar välkomnande och hela kupén kombinerar sport med komfort på ett helt enastående sätt. Som grädde på moset färdas dessutom familjens småttingar riktigt hyggligt i aktersoffan. Därmed är det här en Maserati som håller vad myten lovar!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!