Chicago Chrysler

Al Capone är tidernas gangsterkung och han styrde hela Chicago under trettiotalet. Då var staden en mardrömslik plats där rivaliserade gäng kämpade om herraväldet över Chicagos olagliga sprithantering. På gatorna rullade hänsynslösa otäckingar på fyra hjul och nu går historien igen. Chrysler Crossfire är nämligen en modern gangsterbil med puckelrygg!

Foto:

Drömbilar2002-04-10 19:43

Chryslers designavdelning sover aldrig! Där råder det febril aktivitet dygnet runt och resultaten som presenteras är minst sagt häpnadsväckande.
Nya Crossfire är naturligtvis inget undantag och bilens fräckaste designelement är bakdelen.
"Korselden" har nämligen försetts med en puckelrygg aŽla Volvo PV.

Förklädd tyskCrossfire är en bil man antingen älskar eller hatar. En sak är i alla fall säker: den lämnar ingen människa oberörd. Trettiotalets Chicago är kanske inte det första man tänker på, men tittar du noga så syns det att formen är hämtad från en rad spännande klassiker. Under den fräcka ytan döljer sig dessutom en tuff och sportig interiör som påminner om Mercedes SLK. Ja, faktum är att Crossfire är en förklädd SLK 320. Motorn, bottenplattan och fjädringen är nämligen på pricken identiska. Anledningen är naturligtvis att de båda företagen ingår i DaimlerChrysler och det innebär i sin tur att motorn är tyskarnas vinkelsexa på 215 kusar. Slutsatsen måste därför bli: är du en "gangster" så köp en Crossfire - är du "hederlig" så köp en Merca!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!