– Vi har haft fler besökare än någonsin. Det kommer över 300 per dag till restaurangen. Det är en ökning med i alla fall 15 till 20 procent, säger Staffan Samuelsson.
Sedan starten 2020 har Musteriet etablerat en stark närvaro på orten. Det märks inte minst på sommarens resultat, som kommer gå till historien som ett rekordår.
– Vi blir till och med omnämnda i husannonserna på Hemnet, mäklare skriver att det finns en lokal pub. Det har fått ett lyft för hela Djursdala, säger Staffan Samuelsson.
Men vilka är det som äter på musteriet? Enligt ägaren är det inga ALV-turister det är tal om. Snarare är det hemvändare, sommarstugegäster – och inte minst Vimmerbybor.
– Våra stammisar brukar skoja om att de har fått cykla ända in till Stadshotellet i Vimmerby för att ta en öl i alla dessa år, "men nu får Vimmerbyborna cykla ut till oss istället.”
Orsakerna till ökningen är flera, misstänker Staffan. Bland annat har musteriets vandrarhem fått större beläggning, och i år har köket också haft kvällsöppet hela veckan.
– Förr hade vi kvällsöppet under helgen, i år har vi haft det varje dag.
Har ni klarat av att hantera alla gäster?
– Vi har försökt hitta lösningar så att det inte blir för långa köer. Men vi har varit väl förberedda, vi förstod ju att vi skulle vara tvungna att ha en hel del personal. Det har varit 17 anställda under den här sommaren, så vi har ju varit fler än tidigare år.
För att öka tempot i köket har också menyn anpassats för att undvika alltför långa väntetider.
– Vi har haft snabbare alternativ, som sallader, för de som har lite bråttom och inte kan vänta på hjortfärsbullar.
Snart är det dags att möblera om i menyn och göra sig redo för hösten.
– En bra sommar gör att vi har ekonomisk kapacitet att ha öppet året runt, så det betyder väldigt mycket, säger Staffan Samuelsson.