Lyckade aktiviteter i Djursdala

Ett sommarlov fyllt av aktiviteter för barn och ungdomar i Djursdala avslutades nyligen med innebandyträning i skolans idrottshall.

Hela gänget med spelare och ledare samlat efter träning.

Hela gänget med spelare och ledare samlat efter träning.

Foto: Magnus Strömsten

Djursdala2018-07-31 13:43

Samhällsföreningen i Djursdala har i sommar i samarbete med Djursdala SK anordnat aktiviteter för sommarlovslediga barn och ungdomar mellan 6 och 15 år.

– Vi fick ta del av pengar som kommunen fått för just ändamålet att ordna aktiviteter för barn under skollovet. Tack vare engagerade ledare fick vi ihop sex olika aktiviteter och det har varit väldigt populärt bland barnen, säger Sandra Carlsson från samhällsföreningen i Djursdala.

Programmet med aktiviteter har varit brett. Allt från fotbollsträning, prova på att köra motocross, paddling med kanot och övernattning i tält vid Juttern, naturstig i skog och betesmark vid Älö, spelkväll med TV-spel och sällskapsspel i församlingshemmet samt innebandyträning.

Måndagens innebandyträning var den sista punkten och ett dussintal killar och tjejer drillades av Jonas Karlsson och några spelare från Vimmerby IBK. De fick lära sig grunderna i att hantera klubba och boll och sedan avslutades det hela med matchspel tre mot tre med två barn och en vuxen i varje lag.

– Det var jättekul att få komma ut och visa upp sporten för barnen. De var duktiga och kämpade på i värmen och ville spela mer när träningen var slut, sa Jonas Karlsson.

Efter träningen firades avslutningen på sommarens aktiviteter i Djursdala med tårta och glass för deltagare och ledare.

– Ett stort tack till alla som gjort det här möjligt. Det har har varit väldigt lyckat och vi ska se om det går att få till någon form av fortsättning på det, sa Jacob Käll från samhällsföreningen i Djursdala.

Avslutningen på aktiviteterna i Djursdala firades med tårta och glass för barn och ledare.
Avslutningen på aktiviteterna i Djursdala firades med tårta och glass för barn och ledare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!