Djursdala skola åkte ut efter jämn semi

Djursdala skola kämpade väl och låg in i det sista lika med Smedbyskolan i Vi i femmans länsfinal. Efter ett rafflande sista moment skiljde två poäng lagen åt.

Trots tapper kamp och en jämn match föll Djursdala skola mot Smedbyskolan i länssemifinalen av Vi i femman. På bilden syns Djursdalas representanter Lina Höglander och Silas Fredriksson under tävlingen.

Trots tapper kamp och en jämn match föll Djursdala skola mot Smedbyskolan i länssemifinalen av Vi i femman. På bilden syns Djursdalas representanter Lina Höglander och Silas Fredriksson under tävlingen.

Foto: Malin Lindersson

Djursdala 2023-03-27 11:11

Efter en gastkramande kvartsfinal tog sig Djursdala skola vidare i Vi i femman och på måndagen var det ett taggat gäng som anlände till radiostudion i Kalmar för att tävla mot Smedbyskolan 5C i semifinalen. En timme innan finalen berättade klassens lärare Malin Lindersson att klassens representanter Lina Höglander och Silas Fredriksson, såklart, var lite nervösa inför sammandrabbningen. 

undefined
Klassen hejade på sina kompisar med både hejaramsor och plakat.

Första frågan handlade om grammatik och sen följde frågor om allt från musik och uppfinningar till atomer och fåglar. Genom stora delar av tävlingen följdes lagen åt och låg på samma poäng och inför det sista moment var ställningen helt lika. Då lyckades konkurrenten dra ifrån och ställningen blev till slut 25 poäng till Smedbyskolan mot Djursdala skolas 23.

Ett par timmar efter förlusten får Vimmerby Tidning tag i läraren Malin Lindersson igen. 

– Nu har vi ätit lite mat och börjat hämta oss från förlusten, säger hon.

undefined
Silas Fredriksson och Lina Höglander representerar Djursdala skola i Vi i femman. Senast Djursdala var med i "Vi i femman" var det Linas storebror och Silas storsyster som representerade klassen och den gången blev det silver i länsfinalen.

Bara ett lag fick chans att svara på varje poängnivå i den sista frågan, Smedbyskolan drog redan på åtta poäng och Djursdala på sex poäng. Det var en djurfråga och svaret som söktes var "varg".

– Inför den utslagsgivande frågan var alla väldigt spända och det var lite läskigt. Nu känns det lite bättre men direkt efteråt var Lina och Silas jättebesvikna eftersom de också kunde svaret på frågan. Men det är ju så det är, någon ska vinna och någon ska förlora, säger Malin Lindersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!