– Vi är så glada över att vi har åhörare som hela tiden undrar när vi ska börja, det gör oss väldigt stolta, och vi försöker alltid att leverera ett så variationsrikt program som möjligt. I år hoppas vi också på en lite yngre publik, säger föreningens ordförande Britt-Carin Stoeckmann.

Det är en minst sagt långlivad tradition, föreläsningarna i Horn. När Hans Wincent, expertbonden från tv-programmet "Farmen", intar Går´n i Horn på måndag inleder föreningen sin 76:e säsong, i oavbruten följd.

– Jag tycker att det är viktigt att framhålla att vi har lyckats att hålla traditionen vid liv trots den digitala utvecklingen. Vi har haft mängder av eldsjälar här i Horn som gjort ett fantastiskt arbete, och vi värnar om vår bygd här ute. Numera känner vi att vi vårdar det gamla men vågar det nya, säger Stoeckmann.

Artikelbild

| Nu på måndag, när vårsäsongen inleds, är det expertbonden Hans Wincent från tv-programmet Farmen som kommer på besök.

Förutom Farmen-Wincent får föreningen besök av arkitekten och bebyggelsehistorikern Cecilia Sagrén, den lokala kulturprofilen Jerker Carlsson och den musikaliska Kisasonen Daniel Yngwe, ett program som varvar historia med nutiden och musik.

– Under säsongen 2017 hade vi i genomsnitt 100 besökare, vilket var rekord, och det hoppas vi givetvis på även i år, avslutar Stoeckmann.