Villapriser i Västervik stiger minst i landet

Enligt en undersökning från Svensk Mäklarstatistik är Västervik den kommun där villapriserna har stigit minst i landet. Under det senaste året har villapriserna stigit med 2 procent och de senaste 5 åren med 22 procent.

Under det senaste året steg villapriserna i Västervik med 2%.

Under det senaste året steg villapriserna i Västervik med 2%.

Foto: Moa Dahlgren

Bostad2018-06-10 07:00

– Vi har inte känt av detta. Västervik har haft en stabil uppåtkurva sedan slutet på 90-talet, säger Anna Jeansson, mäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Västervik.

Mora är den kommun där villapriserna har stigit mest under fem år, 64 procent. Enligt Anna Jeansson kan denna skillnad bero på att kommunerna med större ökningar kan ha haft mindre stabila marknader. Då blir en ökning större procentuellt.

– Men vi har en bra marknad med fina förutsättningar. Du får fantastiskt mycket bostad för pengarna jämfört med större städer.

Men priserna skiljer sig om man tittar på Västerviks stad och andra brukssamhällen runt omkring. Enligt Anna Jeansson kan detta vara en anledning till att priserna, procentuellt, inte har ökat så mycket.

Under året har det varit lite stiltje i försäljningen. Det har, enligt Anna Jeansson, inte varit så höga snittpriser. Hon förklarar att det inte var något större utbud under våren, vilket leder till en mindre köparmarknad.

– Om det är oroliga tider håller man i pengarna.

Men framtiden ser ljus ut. Enligt Anna Jeansson brukar det jämna ut sig under året. Nu i maj kommer allt ut till försäljning igen och svenska Mäklarhuset har fullt upp.

– Men som bostadsköpare måste man tänka på längre sikt. Om man köper en bostad och säljer den efter tre år har man i de flesta fall gjort en vinst. Om man har bråttom är det mer riskabelt.

Här steg priserna på villor minst under de senaste fem åren Här steg priserna på villor mest under de senaste fem åren

Västerviks kommun +22 %

Båstad kommun +22 %

Torsby kommun +23 %

Strömstad kommun +23 %

Lysekil kommun +23 %

Mora kommun +64 %

Skellefteå kommun +64 %

Sundsvall kommun +58 %

Falun kommun +54 %

Umeå kommun +54 %

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!