Hon tipsar om hur du odlar på vintern

Går det verkligen att odla och skörda vintertid i vårt land? Enligt Sara Bäckmo, odlare och författare, är det fullt möjligt. I oktober kommer hon till Blackstad bygdegård och berättar hur.

Vinterodlare Sara Bäckmo kommer till Blackstad Bygdegård.

Vinterodlare Sara Bäckmo kommer till Blackstad Bygdegård.

Foto: Pressbild

Blackstad2018-09-30 11:30

Sara Bäckmo är journalisten som började odla och skriva böcker på heltid för tre år sedan. Hon har under åren utmanat odlingstraditioner och i bloggen Skillnadens trädgård, Nordens största trädgårdsblogg, beskriver hon hur en vanlig trädgård ger grönsaker till hela hennes familj året runt. Sara Bäckmos trädgård är belägen i närheten av Växjö och nu är hon aktuell med sin tredje bok "Vinterodling – Skörda året om". Den 10 oktober besöker hon Blackstad bygdegård för att inspirera till just odling på vintern. Det utlovas smarta tips om grödor som klarar kyla och hur man förbereder trädgården på bästa sätt.

Birgitta Svensson, verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Vuxenskolan är mycket glad över att ha lyckats engagera Sara Bäckmo.

– Hon är väldigt eftertraktad som föreläsare och redan nu har vi över 100 anmälda. I pausen blir det fika med Saras bröd och hon kommer att signera sina böcker. Ta gärna med fröer eftersom vi kommer ha fröbyte.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!