Försvunna kvinnan: Ny sökinsats under lördagen

Det är fortfarande en god uppslutning under de sökinsatser som anordnas för att hitta den försvunna kvinnan. I drygt fyra månader har hon varit saknad.

Missing People vid en tidigare sökinsats efter den försvunna kvinnan.

Missing People vid en tidigare sökinsats efter den försvunna kvinnan.

Foto: Olof Carlsson

Björksebo2022-10-23 17:00

Under lördagen samlades ett 40-tal personer för att genomföra ännu en sökinsats efter den försvunna kvinnan. Uppsamlingsplatsen för dagen var Fjälster loge. Kvinnan anmäldes försvunnen den 21 juni i år då hon senast sågs i trakterna kring Björksebo. Ännu är hon inte återfunnen.

Senaste gången Missing People genomförde en sökning var i slutet på augusti, men under helgen var det dags igen. Många frivilliga deltog i sökandet under lördagen. Andreas Gunnarsson berättar att det fortfarande är en god uppslutning vid sökinsatserna efter den försvunna kvinnan.

– Baserat på det väder vi har idag så är det förvånansvärt mycket människor. Så vi är nöjda, säger han.

Vimmerby Tidning pratade med Andreas Gunnarsson som är operativ chef på Missing People under lördagseftermiddagen. Då var sökandet fortfarande igång, men inga nya spår hade hittats.

– Vi fortsätter alltid så länge det finns sökresurser som vill fortsätta söka. Så vi får se hur gänget känner sig nu, säger han.

Många sökinsatser har genomförts av både polis, privatpersoner och Missing People. Flera områden har sökts igenom men inget spår har dykt upp som leder till den försvunna kvinnan. Polisen jobbar inte längre aktivt med försvinnandet, utan nu sker enbart privata sökningar.

Hur ser planerna ut framåt?

– Vi avslutar varje insats med ett uppföljningsmöte, så i dagsläget så har vi ingenting bestämt. Det får vi gå igenom hur vi vill gå vidare, säger Andreas Gunnarsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!