Tolfte året i rad för veteranbilsrallyt

Björkfors egen BP-gubbe, Siewert Jonsson bjuder nu på lördag in till sitt tradionella veteranbilsrally och i slutet av juli blir det rock´n roll med Hub Caps.

Det är fullt på hyllorna i Siewerts mack.

Det är fullt på hyllorna i Siewerts mack.

Foto: Lars-Göran Bexell

BJÖRKFORS2019-05-08 15:00

– Det blir tolfte året i rad som jag och min fru Kersti arrangerar veteranbilsrally med start och mål vid vår nostalgiska BP-mack här i Björkfors, säger Siewert Jonsson.

Bengt "Sammel" Samuelsson är banläggare och han är även författare till en hel del klurigheter under resans gång. Torbjörn Gustavsson har knopat ihop frågorna till tipsfrågorna.

BP-macken i Björkfors byggdes 1955 av Simon och Eina Carlsson, som blev Siewerts svärföräldrar. Fram till 1982 gick det att köpa bränsle, oljor och mycket annat som hör fordon till. Efter några år fick Siewert och Kersti en idé om att iordningställa macken i sitt ursprungliga skick och den 15 september 2001 blev idén verklighet då klassiska och inte minst nostalgiska macken återinvigdes.

– Jag tycker att det är viktigt att behålla bilkulturen. Den 11 maj kommer det ett 40-tal veteranbilar från norra Småland och hela Östergötland hit, säger Siewert Jonasson och stolt visar upp sin BMW 316 I.

– Det är en annan BP-gubbe som har ägt bilen. Erik Andersson i Rimforsa. Bilen är 29 år så att nästa år blir den veteranklassad.

För två år sedan flyttade Siewert sin populära rockabillykväll från området vid BP-macken till Valö festplats.

– Det blev stor succé direkt med 400 personer som kom. Förra året kom ännu mer folk, drygt 600 personer. Den 26 juli är det dags för tredje året på Valö och som under de senaste åren blir det rockabilly med The Hub Caps.

Siewert Jonsson visar stolt upp sin BMW 316 I
Siewert Jonsson visar stolt upp sin BMW 316 I
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!