Sista Barnens Valö prisades

För fem år sedan startade Pär Johansson och Lovisa Monell Barnens Valö. I lördags var det dags igen, men det var för sista gången.

Nils och Axel Kämpe sumobrottades

Nils och Axel Kämpe sumobrottades

Foto: Lars-Göran Bexell

BJÖRKFORS2018-07-28 19:00

­– Ja, så är det. I år har jag haft hand om arrangemanget själv och jag känner att det blir för mycket helt enkelt. Men det har varit jättekul att se så många barn under dessa fem år, säger Lovisa Monell.

Det började för fem år sedan när Pär Johansson och Lovisa Monell kom på idén att göra Valö till Barnens Valö. För en blygsam peng, 20 kr, fick man en heldag med en mängd aktiviteter.

I lördags kom det närmare 800 personer, flest barn- och ungdomar, till Kindabygdens pärla, Björkfors och Valö festplats.

Ute på sjön Björkern gick två motorbåtar i ett med en åkring efter sig. Natalie Ankarstam och Elin Hahn var två av alla barn som provade på en åktur på sjön. Mr Goran gjorde ballongskulpturer och trollkarlen Andreas Sebring förtrollade barnen på dansbanan. Fiskdamm, ansiktsmålning och målarhörna var andra aktiviteter som höll till på dansbanan. Eskil Andersson gick omkring med papegojan Jocke till alla barns förtjusning.

Kusinerna Nils Kämpe från Rimforsa och Axel Kämpe från Borensberg tog en match i sumobrottning.

Efter att alla barn hade fått sin godispåse och att pannkaksbuffén var intagen överraskade Kinda Arbetarkommun Lovisa Monell och Pär Johansson.

– Vi vill uppmärksamma det arbete ni har lagt ner med Barnens Valö och lämna över ett nystiftat pris "Rosen". Det består av var sitt smycke och ett diplom, sa Thorbjörn Mellgren, ordförande i Kinda Arbetarkommun.

– Jag skulle vilja att någon annan fortsätter med Barnens Valö, kanske någon förening eller kommunen, säger Lovisa Monell.

Lennart Johansson var kapten på en av båtarna
Lennart Johansson var kapten på en av båtarna
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!