Affärsidén för fastigheten: "En crossfit-anläggning"

En crossfit-anläggning med boendemöjligheter. Det var affärsidén för Björkfors gymnastiksal menar den högstbjudande som är starkt kritisk till kommunens beslut.

Den aktör som la det högsta budet på Björkfors gymnastiksal är starkt kritisk till kommunens försäljningsbeslut. "Så här ska det inte gå till", säger han.

Den aktör som la det högsta budet på Björkfors gymnastiksal är starkt kritisk till kommunens försäljningsbeslut. "Så här ska det inte gå till", säger han.

Foto: Julia Djerf

Björkfors2021-09-21 19:00

När vi når den person som, enligt upprättat köpekontrakt, vann budgivningen är denne mycket upprörd. Han lämnar gärna kommentarer men utan att bli namngiven.

– Jag ser inte att mitt namn gör någon nytta, konstaterar han och fortsätter sedan:

– Jag tycker att det här har hanterats jättedåligt av kommunen. Det har inte gått ut någon information om att det finns förbehåll eller andra krav i försäljningen. Det finns en detaljplan som beskriver vad som kan göras där och den hade vi tänkt att följa.

undefined
Enligt den högstbjudande var affärsidén för fastigheten en crossfit-anläggning med boendemöjligheter.

Enligt budgivaren fanns en färdig affärsidé som han inte ämnade avslöja innan försäljningen hade gått i lås.

– Vi vill egentligen inte ens nu gå ut med våra tankar men det är inte så här en försäljning ska gå till. Vi såg det som ett ypperligt tillfälle att anlägga en crossfit-anläggning i gymnastiksalen, med möjlighet för föreningar eller andra att hyra in sig och bo där. Det hade inte varit något som hade stoppat andra aktiviteter i lokalen, förklarar budgivaren.

Tänker ni överklaga beslutet?

– Vår uppfattning är att vi inte får överklaga då vi inte är skrivna i kommunen. Om det går att göra på annat sätt vet vi inte men det känns inte som att det är någon av beslutsfattarna som är så intresserad av att ta i det heller, svarar han och fortsätter:

– Om syftet med köpet var så viktigt från kommunens sida hade politikerna kunnat kontaktat oss på ett officiellt sätt – och frågat. Nu används det som ett argument för att inte sälja till oss.

Oppositionsrådet Conny Forsberg (S) var en av de politiker som under måndagskvällen röstade mot en försäljning till högstbjudande.

– Visst har namnet stått på köpekontraktet men det har inte funnits några kontaktuppgifter och när frågan ställts till samhällsbyggnadsnämndens (sbn) företrädare har ingen velat säga vem högstbjudande är, förklarar han och fortsätter:

– Jag ser det inte som mitt uppdrag att ta reda på intentionerna och om aktören hade varit genuint intresserad av att köpa gymnastiksalen hade den här personen kunnat vara öppen med det.

undefined
Mikael Österling (L), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden är kritisk till beslutet att sälja fastigheten till Ulrik Saanum. "Vi har inte ställt några krav i samband med försäljningen och detaljplanen reglerar fastighetsägarens nyttjande av fastigheten", konstaterar han.

Sbn-ordföranden Mikael Österling (L) kommenterade frågan så här under måndagens fullmäktige:

– Frågan om hur fastigheten ska användas har inte behandlats tidigare i ärendet och vi har inte ställt några krav i samband med försäljningen. Här finns inga belägg, bara tyckanden, för att den ena eller andra intressenten är bättre för bygden.

Karta: Björkfors gymnastiksal
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!