600 besökte Rockabilly-kväll på Valö

Att flytta Rockabilly-kvällen från BP Nostalgimack i Björkfors till Valö festplats visade vara en stor succé. Förra året kom 400 personer. I fredags kväll knallade 600 personer över till ön.

Alexander Hallin och Susanne och Peter Whålin sålde amerikanska prylar

Alexander Hallin och Susanne och Peter Whålin sålde amerikanska prylar

Foto: Lars-Göran Bexell

BJÖRKFORS2018-07-28 17:00

– Ja, vad ska man säga, det är ju helt fantastiskt att se så mycket folk och så många stora fina bilar i Björkfors och på Valö, säger Siewert Jonsson som tillsammans med frun Kersti och Valös arrendator Susanne Jansson arrangerade en helkväll med rock´n roll.

På scenen stod Hub Caps från Vadstena som drog järnet i två 45 minuters pass. Dansgolvet fylldes med dansande par, många klädda i amerikans stil som det såg ut på 1950-talet. Paret Anki och Richard Brunby från Linghem buggade loss riktigt ordentligt.

Peter och Susanne Wåhlin från Skänninge och Alexander Hallin från Mjölby fanns på plats med sitt marknadsstånd och sålde både stora och små prylar som passade in för kvällen.

– Vi är på nostalgiträffarna i Vadstena varje onsdag under sommaren och så åker vi ut på en och en annan marknad och Rockabilly-kväll. Här i Björkfors är det jättetrevligt, säger Susanna Wåhlin.

På grund av en utökat eldningsförbud så blev det inga grillade hamburgare.

– Nej, nu fick vi steka hamburgare istället, även om det blir lite mer körigt inne i köket, men det måste gå, säger Susanna Jansson som kommer springande med Valös specialitet, räkmackor.

Kön till serveringskiosken ringlade lång hela kvällen och personalen hade fullt upp. Total fanns det ett 40-tal personal och funktionärer på ön som hjälpte till med både det ena och det andra. De två ordningsvakterna hade en lugn kväll.

Lars-Göran Bexell

lars-goran.bexell@vtkp.se

Richard och Anki Brunby buggade loss på dansgolvet
Richard och Anki Brunby buggade loss på dansgolvet
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!