Vimmerby Orienteringsklubb fortsätter att hjälpa barnen i Vimmerby kommun att orientera. När de rutinerade orienterarna besökte Frödinge skola var också elever från förskoleklassen och år ett och två med och testade en lättare bana.

– Det är nog första gången vi hjälper en skola med orientering för lågstadieelever, säger Bertil Axelsson i Vimmerby OK.

De lite äldre eleverna fick lite mer utmanande banor och Annika Gustasson, lärare i Frödinge, tycker att besöket från VOK gör stor skillnad.

Artikelbild

| Sofia Gutman, Isabelle Gunnarsson, Filippa Mjösberg, Dennis Magnusson och Jack Åhlander gillade orienteringen. "Det är kul att vara i skogen och vi har en klubb som heter Naturklubben."

– Vi vill ge även de yngsta barnen trygghet med karta och när VOK kommer hit med nya kartor, fräsch utrustning och sina kunskaper ger det förstås ännu mer.

Stämpelövningar med elektroniska sportIdentpinnar var kul och någon risk för vilsekomna barn i Frödingeskogarna var det inte.

– De minsta springer en bana runt skolgården och för de lite större har vi lagt en bana i anslutning till skolan. Men skogsavverkningar gjorde att vi fick lägga om lite, säger Rolf Andersson, VOK, som tycker att det känns meningsfullt lägga tid på eleverna.

– Det är bra att barnen kommer ut i skogen och lär sig hantera karta. Och vi hoppas förstås att en och annan får upp ögonen för orientering och kommer till oss och provar. Vi har även samarbete med Folkhögskolan med orienteringshjälp för vuxna elever. En gång kom en kvinna med handväska och högklackat...