Rånet: Skott mot polis rubriceras som mordförsök

Händelsen i Åtvidaberg rubriceras som grovt rån och mordförsök.

Rån mot Åtvidabergs Sparbank

Rån mot Åtvidabergs Sparbank

Foto: Johnny Gustavsson

Åtvidaberg2018-10-27 18:24

Det pågår ett intensivt polisarbete med att hitta gärningsmännen som sköt mot polisen i samband med rånet mot banken i Åtvidaberg.

- Vi har kraftsamlat resurser från hela regionen och även fått förstärkning nationellt. Vi gör nu allt vi kan för att gripa gärningsmännen och säkerställa att berörd personal får stöd, säger Ulrika Herbst, regionspolischef i region Öst, på polisens hemsida.

Rikspolischef Anders Thornberg säger på polisens hemsida, att han har ständig kontakt med den speciella stab som bildats i region Öst. Det pågår ett intensivt arbete för att gå igenom alla tips och det material som kommit till polisens förfogande.

– Jag har löpande kontakt och för att försäkra mig om att de har alla resurser som krävs för att gripa och lagföra gärningsmännen bakom rånet och mordförsöket på våra kollegor, säger Anders Thornberg. Än en gång ser vi hur kriminella försöker påverka rättsskipningen genom att ge sig på dem som kämpar för andras trygghet och säkerhet. Det är förkastligt och det kommer inte att lyckas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!