Kommunchef går i pension: "Jag har gjort mitt"

Vimmerby kommuns utvecklingschef Thomas Svärd slutar, meddelar kommunen i ett pressmeddelande.

Vimmerby kommuns utvecklingschef Thomas Svärd går i pension efter sommaren. Han har lovat att finnas med som en resurs tills en efterträdare är på plats

Vimmerby kommuns utvecklingschef Thomas Svärd går i pension efter sommaren. Han har lovat att finnas med som en resurs tills en efterträdare är på plats

Foto: Rebecca Forsgren Malmström

Nyheter2021-05-19 13:32

Thomas Svärd har varit utvecklingschef i Vimmerby sedan i februari 2018. Trots att han fyller 63 år i sommar och därmed har ett par år kvar till pensionen väljer han nu att lämna sitt uppdrag inom kommunen och gå i pension.

– Jag tycker att jag har gjort mitt och vill släppa fram någon annan förmåga som vill fortsätta att utveckla kommunen tillsammans med våra företagare och föreningar, säger Thomas Svärd i ett pressmeddelande.

Det officiella datumet är bestämt till 31 augusti och rekryteringsarbetet kommer snart att påbörjas.

– Thomas har erbjudit sig att finnas med som en resurs tills en efterträdare är på plats och det är jag tacksam för, säger kommundirektören Carolina Leijonram.

Kommundirektören säger också att det varit en stor förmån att arbeta tillsammans med Thomas Svärd och att han bidragit till att stärka och stötta det lokala näringslivet.

– Det har varit en fantastisk resa att fått vara med och utveckla Vimmerby inom så viktiga områden tillsammans med alla medarbetare. Jag ser fram emot att fortsätta följa med på resan som engagerad, men pensionerad Vimmerbybo, säger Thomas Svärd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!