Elva bränder som skakat Ankarsrum – sedan förra året

Åtskilliga bränder har drabbat Ankarsrumsområdet de senaste åren. Och flera av dem misstänks vara anlagda. Det här är några som drabbat orten bara de senaste två åren.

Augusti, 2020. Fasaden på skolan skadades av nattens brand. Isolering syns också utfläkt efter släckningsarbetet.

Augusti, 2020. Fasaden på skolan skadades av nattens brand. Isolering syns också utfläkt efter släckningsarbetet.

Foto: Lotta Gometz

Ankarsrum2020-08-28 22:28

  3 april, 2019:

En fastighet på De Marés väg i Ankarsrum brinner ner till grunden. Klockan 02 på natten larmas räddningstjänsten som rycker ut med fem enheter. Huset är övertänt och räddningstjänsten koncentrerar sig på att branden inte ska sprida sig.

  2 maj, 2019:

En garagelänga på Tallvägen eldhärjas vid 01-tiden på natten. Detta för andra gången denna vår. Flera av de totalt åtta garagen, varav de flesta används som förråd, totalförstörs i branden. Brottsrubriceringen: mordbrand.

  4 september, 2019:

Strax efter klockan två på natten rycker brandkåren ut efter att ha fått uppgifter om en villabrand i centrala Ankarsrum. När de första bilarna kommer fram till platsen kan man konstatera att det inte är själva villan som brinner, utan två tätt intilliggande garage. Sex brandbilar har skickats ut. Polisen rubricerar händelsen som misstänkt mordbrand.

  15 april, 2020:

En bil brinner på Tjädervägen i Ankarsrum. Fordonet, som stod parkerat intill en fastighet, totalförstördes. Händelsen rubriceras som mordbrand, på grund av spridningsrisken.

  12 juni, 2020:

Räddningstjänsten larmas, strax före klockan halv tre på natten, om en gräsbrand vid Bruksparken i Ankarsrum. I polisanmälan rubriceras händelsen som ”allmänfarlig vårdslöshet”.

  17 juni, 2020:

Ett garage brinner på Skyttevägen i Ankarsrum (på samma adress där en villa senare, den 25 augusti, brinner ner till grunden). Polisen misstänker mordbrand.

  2 juli, 2020:

En bil brinner i Ankarsrum. Den visar sig vara stulen. Ägaren har också blivit bestulen på bland annat båt och åkgräsklippare. 

  19 juli, 2020:

Räddningstjänsten larmas strax före midnatt om en brand på Kungsvägen. Det visar sig att det brinner på ytterväggen av en byggnad (kiosken) och på en trall vid en dörr.  

  27 juli, 2020:

Vid 02-tiden larmas räddningstjänsten till en adress där en personbil brinner i Ankarsrum.

  25 augusti, 2020:

En villa på Skyttevägen i Ankarsrum brinner ner till grunden. En man i 40-årsåldern grips på platsen misstänkt för mordbrand. Mannen sitter nu häktad.

  28 augusti, 2020:

Räddningstjänsten larmas, strax efter midnatt, till en brand på Ankarsrums skola. Polisen misstänker att branden är anlagd.

Observera att ovanstående är ett urval av de bränder som drabbat orten.

Fastigheten på De Marés väg i Ankarsrum, som skulle bli vandrarhem, brann ner till grunden i april förra året.  Orten har drabbats av många bränder på senare år.
Fastigheten på De Marés väg i Ankarsrum, som skulle bli vandrarhem, brann ner till grunden i april förra året. Orten har drabbats av många bränder på senare år.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!