Anmälan upprättad efter skogsbränderna

Räddningstjänsten arbetade vidare under hela natten med de två skogsbränderna i Ankarsrum. En anmälan har upprättats och invånarna i Ankarsrum är oroliga, berättar räddningschef Joakim Jansson.

Branden upptäcktes klockan 06.20, direkt efter att den första branden hade släckts.

Branden upptäcktes klockan 06.20, direkt efter att den första branden hade släckts.

Foto: Filip Gustafsson

Ankarsrum2018-07-03 12:15

Tidigt på måndagsmorgonen larmades räddningstjänsten till Ankarsrum efter att en skogsbrand startat. När släckningsarbetet var färdigt upptäcktes ytterligare en skogsbrand bara en bit därifrån. Ett 20-tal brandmän bekämpade branden och vid 13-tiden på eftermiddagen berättade räddningsledare Peter Helge att arbetet skulle fortsätta under hela kvällen.

– Vi kommer att vara kvar här till 23-tiden ikväll. Smalspåret kommer inte ha något tåg som passerar här under dagen eftersom vi har personal och slangar vid spåret.

Peter Helge berättade också att det fanns misstankar om att bränderna skulle kunna vara anlagda, med tanke på det nära avståndet och tidpunkten för bränderna.

– Våra iakttagelser kommer att lämnas över till polisen nu, avslutade Peter Helge under måndagseftermiddagen.

Ulf Gollungberg hos polisen i Västervik berättade under tisdagsmorgonen att en anmälan upprättats gällande bränderna.

– Det finns en anmälan. Vi jobbar på det och söker iakttagelser från allmänheten. Det är väldigt svårt att få fram teknisk bevisning efter en skogsbrand. Har man iakttagelser så kan man ringa oss på 114 14 och lämna dessa.

Hos räddningstjänsten i Västervik är man vaksam på området kring Ankarsrum.

– Vi hade brandmän vid brandplatsen under hela natten för bevakning. Vi är på tårna och har kontakt med polisen som utreder bränderna, berättade räddningschef Joakim Jansson.

Finns det någon oro i Ankarsrum att fler bränder kan uppstå?

– Det gör det, man är oroliga och är precis som oss, lite på tårna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!