Ankarsrumskvinna fortfarande försvunnen

Den 78-åriga kvinna som försvann från sitt hem under onsdagskvällen har på fredagsmorgonen ännu inte hittats.

Sökandet efter den försvunna 78-åringen fortsätter.

Sökandet efter den försvunna 78-åringen fortsätter.

Foto: Hedvig Nittve

Ankarsrum2021-08-06 11:00

Kvinnan försvann vid 17.30-tiden från sin bostad, och vid 22-tiden anmälde hennes anhöriga försvinnandet till polisen. Sedan dess har polisen sökt med flera patruller, hundar och helikoptrar. I går engagerades även personer från såväl Försvarsmakten som lokala orienteringsklubbar. Polisen uppmanade dock allmänheten att inte bege sig ut i terrängen, för att inte förstöra hundarnas spår.

På fredagsmorgonen vid 06.30-tiden har hon fortfarande inte hittats. 

– Vi söker fortfarande och har resurser ute, och kommer att fortsätta leta, säger Henrik Hagström vid polisen. 

Han konstaterar att vädret har varit förhållandevis gynnsamt för att klara sig ute i skog och mark, med runt tio grader på natten och 20-22 på dagen. Ett problem kan dock vara om man inte får tag på vatten, då är risken att man blir uttorkad. 

Kommer ni att få hjälp från andra instanser i dag, så som Missing People? 

– Det vet jag inte. 

Polisen har efterlyst tips från allmänheten, men det har inte kommit in särskilt mycket uppgifter, enligt Henrik Hagström. 

Kvinnan är runt 170 centimeter lång, smal och har blont hår. Vid försvinnandet bar hon en vit kjol och en orange tröja eller blus. 

Uppdatering 08:05

undefined
En grupp från hemvärnet förbereder sig för att återuppta sökandet efter några timmars sömn.

Uppdatering 08:54

Polisen berättar på sin webbplats att man arbetar enligt en särskild metodik och rutin med händelsen, men att man behöver hjälp av allmänheten för att hitta kvinnan. Alla tips, iakttagelser och observationer är intressanta. 

Om man ser kvinnan eller har sett henne nyligen ska man ringa 112 och be att bli kopplad till Polisens ledningscentral i region syd. 

Uppdatering 11:25

Vid 11-tiden uppger polisens presstjänst att kvinnan fortfarande inte är återfunnen, men att sökandet fortsätter med samma resurser som tidigare.

Uppdatering 16:45

Sökandet efter kvinnan fortsätter. Under dagen har två stycken militärhelikoptrar anslutit och polispatruller från hela Region Syd finns på plats. Omkring 70 personer från olika orienteringsklubbar och försvarsmakten söker i området, utöver polisens egna resurser.

– Det är otroligt olyckligt att vi inte har hittat henne ännu, men det är ett fantastiskt högt engagemang. Det är väldigt många personer som har kämpat jättehårt och gjort sitt allra bästa under tuffa förhållanden, säger Victor Haglind på Västervikspolisen.

I sökandet efter 78-åringen används en av polisens nationella databaser över försvunna personer. Uppgifter samlas i databasen och används för att bedöma sannolikheten att en person befinner sig på en viss plats.

– Vi har sökt igenom stora områden men det försvåras av att det är väldigt svårframkomlig terräng. Vi har nu även börjat söka i tätorten, säger Victor Haglind.

Allmänheten uppmanas fortsatt att hålla sig från terrängen, för att inte förstöra möjliga spår för hundpatrullerna. Men man uppmanas att vara alerta och söka i förrådsutrymmen, växthus och skjul.

– Var uppmärksamma, och om någon har sett eller ser henne, ring 112, säger Victor Haglind.

Polisen har sökt med hundar och helikoptrar.
Polisen har sökt med hundar och helikoptrar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!