Storsatsning på restaurangen i sommar

I oktober drog Alex Hart igång verksamheten i Tant Gul på allvar igen. Nu serverar han lunch, driver kafé och ordnar catering.

Alex Hart är ny i Blackstad. Han är också "nya" Tant Gul. Han har stora planer för sommaren.

Alex Hart är ny i Blackstad. Han är också "nya" Tant Gul. Han har stora planer för sommaren.

Foto: Andreas Johansson

Text+tv2018-11-17 07:00

Närmast kommer Alex Hart från Ringarum men nu har han slagit ner bopålarna i Blackstad. Här bor han i samma hus som han jobbar i, det som förut var lanthandel och Tant Gul, i folkmun kallat "affärn" i Blackstad.

– Vi köpte namnet Tant Gul av förra ägarna eftersom det är väl inkört här i trakterna, man känner till verksamheten, säger Alex Hart.

Vi är nere i källaren och Alex Hart förbereder dagens lunch. Vi är i delen som är kök och på samma våningsplan kan det även bli en kafédel i framtiden. Men det beror på hur det går med uthyrningen.

– I huset finns två lokaler, båda vill jag hyra ut. Vi har det som förut var lanthandel, där driver jag servering och lite försäljning just nu, och vi har den gamla frisersalongen. Den vill jag också hyra ut. Jag skulle gärna se att det blir någon som vill driva lanthandel och kanske en pizzeria. Men man kan tänka sig annat också, lanthandel är svårt.

En vecka efter att han annonserat har två intresserade hört av sig och ska komma och kika på lokalerna.

Nu under hösten och vintern förväntar sig Hart ingen massiv gästanstormning. Kanske mer ett stilla sipprande av gäster. Men verksamheten vilar också på catering.

– Men luncherna går bra, jag säljer mellan 10 och 15 varje dag och har redan fått några stammissar som kommer nästan varje dag och hämtar med sig mat. Beställningar kommer också in på catering så det rullar på.

Lunchen förpackas i matlådor som man sedan själv kan värma, vill man värms de på plats och man kan slå sig ner och äta.

– Jag hoppas också på bröllop. Jag räknade efter för ett tag sedan, jag har levererat mat till 280 bröllop sammanlagt. Jag gillar det storskaliga och att göra allt med ordning och precision. Jag jobbade länge som kock i amerikanska armén innan jag kom till Sverige, jag har det därifrån.

Länge jobbade han också på hotell Ekoxen i Linköping och han har haft hand om examensprov för kökseleverna vid Anders Ljungstedts gymnasium i Linköping.

Till sommaren blir det större förändringar. Bland annat vill Hart börja med trubadurkvällar, grillning och mer.

– Vi kommer att sätta upp ett partytält där vi ska ha någon som spelar och vi kommer utöka menyerna. Vi ska ha glasskiosk. Det är en stor genomströmning av folk här på våren och sommaren. Vi ska testa vad de vill ha och vad vi ska göra, det är befolkningens behov som får styra.

– Jag trivs väldigt bra här. Jag älskar naturen och allt som hör till, det är perfekt för mig.

Alex har inga problem att fylla fritiden. Bland annat gör han egna drömfångare.
Alex har inga problem att fylla fritiden. Bland annat gör han egna drömfångare.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!