Det var ett mycket starkt startfält i årets SM-sprint i rally. I tvåhjulsdrivna klassen fanns det 20 ekipage med och där tävlade trimmat och otrimmat i samma klass. Tävlingen genomfördes på en specialsträcka som var cirka fyra kilometer och som började på en rallyväg i skogen och avslutades på Bergsåkers travbana. Två stycken kvalomgångar kördes och de åtta bästa tiderna gick till final.

Albin Nordh med John Stigh i högerstolen gick ut med startnummer ett och visade direkt att de tänkt åka final. Två bra tider i kvalet och bästa tiden placerade ekipaget på en mycket bra femte plats i klassen, vilket alltså tog dem till final. Två finalomgångar kördes där den sammanlagda körtiden räknades som slutresultat.

Återigen två mycket bra tider i finalåken, trots lite besök i snövallar. Albin Nordh och John Stigh slutade på en sjunde plats i klassen för tvåhjulsdrivna bilar.

Nu var ju Albin den enda otrimmade bilen i finalen, så bara det var en stor bedrift.

– Vi hade jättekul och jag är jättenöjd. Jag vill passa på att tacka Johan Björnsson för all hjälp och stöttning, och naturligtvis pappa Fredrik och Janne Svensson som också fanns med i Sundsvall och servade oss, avslutar Albin.

Den tvåhjulsdrivna klassen vanns av Daniel Röjsel, SMK Dala. På andra plats kom Niklas, Hägg SMK Hälsinge och som trea körde Robin Sandberg, Ryds MK in.