– Vi är med och bevakar de verksamheter som vi vet att kommunen är skyldiga att hålla med, och att de gör det på ett schysst, öppet och bra sätt. I dag har jag en känsla av att det är ännu viktigare att vi är på vår vakt så att den här gruppen människor inte glöms bort, säger föreningens före detta ordförande Erik Björklund.

Det var i slutet av år 1988 som föreningen grundades med Ingrid Andersson som ordförande. På den tiden saknade kommunerna tillräckliga verktyg för att avlasta familjer med barn och unga med funktionsvariation och föreningen jobbade hårt för att förändra situationen. Under alla år har de varit en del av kommunens handikappråd och till en början hade de ett 20-tal medlemmar, i dag har de över 75 stycken.

– I dag är det en naturlig del av samhället på ett annat sätt och det finns en väldigt stor öppenhet. Samhället har verkligen fått upp ögonen genom de verksamheter som de här ungdomarna får vara med i, säger föreningens nuvarande ordförande Helen Larsson.

Artikelbild

| Nyligen firade föreningen sitt 30-årsjubileum med sång och musik av Fredrik "Frallan" Jonsson.

Nyligen firade föreningen sitt 30-årsjubileum på församlingsgården i Kisa, med bland annat sång och musik av Fredrik "Frallan" Jonsson. Utöver detta brukar föreningen att arrangera mängder av andra aktiviteter så som badresor, kulturutflykter och teaterbesök.

– Behovet av att träffas, umgås och lära av varandra har och kommer alltid att finnas. Det är oerhört viktigt, avslutar Larsson.