I januari tillträdde Andreaz Norén som vd för Axel Herman Invest, det Åbro-ägda bolag som driver de fem pubarna i koncernen. Sedan dess har 41-åringen, med erfarenhet från såväl kändiskrogar i Stockholm som från jobb i grossistledet, lagt hälften av sin arbetstid i Vimmerby. Allt för att lära känna staden, marknaden här, proväta på de andra restaurangerna samt snacka med gäster och folk på stan – men framför allt för att se till att allt in i minsta detalj i Brygghusets nya koncept är i mål till morgondagens nyöppning.

– Vi ska erbjuda en brittisk pubkänsla med mat som andas touch, finess och omtanke. Bland annat samarbetar vi inom koncernen med en slaktare i Stockholm som har hjälpt oss mycket, säger Andreaz.

– I Vimmerby är vi dessutom konkurrensutsatta av en prisbild som inte är så hög på maten, och då måste vi skräddarsy en meny som är konkurrenskraftig här men fortfarande är smashing.

Artikelbild

| Andreaz Norén är ny vd för Åbro-bolaget Axel Herman Invest, moderbolaget för koncernens fem restauranger. Idag nyöppnar Brygghuset i Vimmerby i delvis ny miljö med mikrobryggeriet Lilla Åbro precis intill.

Den nye vd:n bekräftar dock att resan inte har varit helt spikrak.

– Det har varit tufft i rekryteringsprocessen på grund av den typen av pub som Brygghuset har varit och att kvaliteten har dippat. Men jag är supernöjd med den personalstyrka jag har nu. Det var inte lätt att hitta dem, men till slut lyckades vi.

– Samtidigt har vi en tuff backe att ta oss uppför för att vinna tillbaka förtroendet. Mitt första mål har varit att sätta en grund och att Brygghuset återigen blir respekterad och ansedd som en kvalitativ restaurang i Vimmerby – framför allt av lokalbefolkningen. Jag tycker verkligen att vi är där, och nu kör vi.