Bilal Atac har beslutat att stänga sitt apotek i Vimmerby – att hitta utbildade farmaceuter visade sig vara en tuff utmaning, vilket Dagens Vimmerby var först att skriva om.

– Vi har sökt personal i ett år, men inte hittat någon som kan jobba här. Utöver mig är det två anställda och vi kan inte arbeta jämt, det blir för tufft, säger Bilal Atac när vår tidning når honom för en kommentar.

Parallellt med satsningen i Vimmerby har Bilal Atac inlett ett samarbete med CityGross i Trollhättan och öppnar nytt apotek där i slutet av mars.

Artikelbild

| "Vi har sökt farmaceuter i över ett år, men inte hittat personal".

– Tanken var att även behålla apoteket i Vimmerby, men det faller på att vi inte hittat personal. Det fungerar inte att jag ska vara på plats i Trollhättan samtidigt som jag inte har någon som kan jobba här i Vimmerby.

Bilal Atac tror dock fotfarande att det finns utrymme för två apotek i Vimmerby.

– Absolut. Man räknar med ett apotek per 7 000 invånare och det finns 15 600 inskrivna patienter på Vimmerby vårdcentral. Efter en seg start har vi slagit nytt rekord varje månad. Vi har haft mer kunder än vi räknat med.

Och fastighetsägaren ser gärna att det blir apotek i lokalerna.

– Det har satsats stort och byggts om efter apoteksverksamhet, så det vore verkligen perfekt, säger Niklas Andersson på Fogelvik Fastigheter.

Några intressenter finns än så länge inte till lokalerna, som töms när Apoteket Äpplet stänger på lördag.

– Det är för tidigt, men vi hoppas ändå att det löser sig under våren. Det fungera även med annan butiksverksamhet, däremot kan jag säga att det inte är aktuellt med någon matverksamhet. Det finns redan så många restauranger i närheten och det krävs ganska stora insatser med exempelvis ventilation, säger Andersson.

Bilal Atac säger att det är en besvikelse att behöva lägga ner i Vimmerby.

– Vi trodde på det här och har satsat hårt. Men det är svårt att hitta farmaceuter i mindre städer, jag tror det kommer bli betydligt enklare i Trollhättan, med närheten till Göteborg där utbildning finns. Samtidigt känns det spännande att börja en ny resa och jag och min familj flyttar till Trollhättan i slutet på månaden.