Maria Arnholm (L) har tidigare bland annat varit jämställdhets- och biträdande utbildningsminister 2012-2014 samt i början av 2000-talet stabschef hos dåvarande socialminister Bengt Westerberg.

På tisdagen landade Liberalernas partisekreterare in i Vimmerby som en del i slutkampanjandet inför helgens EU-val.

På schemat stod bland annat möte med Astrid Lindgrens Världs vd Jocke Johansson och Börje Forss, Liberalerna i Vimmerby, samt rundvisning av parken och den nya boendeanläggningen Den lilla staden.

Och det var en imponerad partisekreterare som summerade timmarna i Vimmerby.

– En fantastiskt välskött och omtyckt anläggning, och ett väldigt fint och välmående företag. Den nya stugbyn var helt fantastisk. Det måste vara med stor stolthet som ni i Vimmerby pratar om dem, säger Maria Arnholm.

– När jag var i Vimmerby ville jag träffa ett företag inom besöksnäringen. Det är den växande tjänstesektorn som ska driva oss framåt och där är Astrid Lindgrens Värld ett intressant företag.

I måndags Jönköping, på tisdagen Vimmerby och Oskarshamn. Hur mycket handlar kampanjturnéer om röstfiske kontra egen utveckling/eget intresse?

– Jag är ute och besöker orter och verksamheter även när det inte är val. Det viktigaste är att vi politiker skaffar oss kunskap och förstår hur vi kan ge förutsättningar för företag att vara framgångsrika och skapa jobb. Det är avgörande att de tjänar pengar och kan vidareutveckla sina verksamheter, menar Maria Arnholm.