Med en knappt tre månader kvar till säsongöppningen den 17 maj är bokningsläget på plus i Vimmerbys största besöksmagnet.

– Vi ligger 15 procent före fjolåret och då ska vi komma ihåg att vi har en vecka mindre öppet i år, eftersom vi öppnar senare – så det ser väldigt bra ut, säger Jocke Johansson, som ändå inte vill dra några förhastade slutsatser av hur det här kan påverka.

– Det är naturligtvis jättesvårt att redan nu säga om det här innebär att det blir en väldigt bra sommar. Vi tror att våra gäster som vill ha ett boende hos oss en speciell helg eller vecka vet att det blir fullt och man måste vara ute i god tid.

En trend är att trycket på lågsäsong har ökat.

– Det är väl bokat redan nu under våra högsäsongsveckor, men där vi framförallt ligger bättre till än tidigare är helger i maj och juni. Kristi himmelfärdshelgen blev tidigt fullbokad. Och många ringer och vill veta om vi har midsommarfirande som vanligt.

Under 2019 blir det inga stora nyheter i parken. Nästa stora satsning blir Pippimiljön 2020 och Karlsson på taket, omkring 2023. Men även mellanår utan buller och bång väntar förändringar, som länge stått på att-göra-listan.

– Vi kommer att göra saker som vi inte marknadsför utåt, utan mer ser som överraskningar med mervärde som våra gäster kommer att märka när de väl kommer hit. En nyhet är att vi investerar två miljoner i en totalrenovering av Nils Karlsson Pyssling-huset, som verkligen behöver det.

Vad gör ni där?

– Fräschar upp alla ytskikt, vi ändrar källaren som absolut inte varit på den nivå vi önskat och det blir mycket mer lek och upplevelser för barnen. Det kommer att bli superbra. Fördelen med år där vi inte har några jätteprojekt är att vi hinner fila på detaljer och har möjlighet att hinna ikapp i verksamhet och organisation. Det finns många saker att fortsätta jobba på.

Responsen på den nya boendesatsningen har varit positiv och nästa etapp om 300-400 bäddar ligger bara några år fram i tiden.

– Vi har ingen tidsplan, men en avancerad gissning är runt 2021.

Stugorna som byggs i etapp tre kommer att vara i samma sekelskiftesstil som de som byggts i ”Den lilla staden”.

– Samma stil, men kanske lite andra boendeformer, som är lite mindre till ytan.