I mars 2013 tog Anna och Magnus Liljander över Hotell Park i centrala Västervik. På hotellets bakgård finns en gammal röd lada som paret kom att fundera över om man inte kunde göra något av. Efter en hel del planerande och ett godkänt bygglov är nu renoveringen igång.

– Den är klassad som känslig bebyggelse så vi kommer att renovera insidan men bevara utsidan som den är. Slutresultatet kommer att bli två stycken tvåvåningsrum på 25 kvadratmeter, säger Magnus.

– Magnus är utbildad snickare och bygger väldigt mycket, så han kommer att sköta renoveringen. Under åren så har vi totalrenoverat alla rum och vi försöker att inte köpa så mycket nytt utan satsar på att återbygga istället, förklarar Anna.

Artikelbild

| Magnus och Anna Liljander tog över Hotell Park i mars 2015. Ganska direkt började en vision för ladan att dyka upp.

Renoveringen har pågått sedan oktober och målet är att rummen ska vara färdiga senast första juni. Framför ladan ligger en trädgårdsplats som idag fungerar som frukostservering. Den kommer också att få ett lyft.

– Vi började med att dra el och vatten från hotellet ut till ladan. Vi kommer samtidigt att göra om trädgården så att det passar in fint i miljön, fortsätter Magnus.

I vilket stil de nya rummen kommer att gå i är ännu inte helt klart. Anna Liljander berättar att fokus kommer ligga på att behålla ladans charm.

– Varken vi eller länsmuseet vet när ladan byggdes, hotellet är byggt 1882 och man tror att ladan stod här redan då. Tanken är att bevara charmen som den har. Men vilken inredningsstil vi ska ha är ännu inte klart, berättar hon.