Flera förändringar väntar inför årets säsong

På Ingebo Hagar är arbetet redan igång, trots att det ännu dröjer några månader tills säsongen startar på riktigt.

 "Lokalproducerat och bra hantverk. Lyfta fram alla producenter som finns i närheten lite mer." säger Sara Schörling (till vänster) som kommer ansvara för gårdsbutiken. Här tillsammans med sonen Isaac Schörling och Kristina Lindelöf.

"Lokalproducerat och bra hantverk. Lyfta fram alla producenter som finns i närheten lite mer." säger Sara Schörling (till vänster) som kommer ansvara för gårdsbutiken. Här tillsammans med sonen Isaac Schörling och Kristina Lindelöf.

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby kommun2020-02-24 06:00

I år väntar flera nyheter på Ingebo Hagar. En är att caféet krymper i storlek och flyttar in i samma lokal som gårdsbutiken.

– Bara så att det blir hanterbart för oss. För att stå med stort sortiment, det blir för krävande både personalmässigt och att man inte riktigt vet hur många gäster som kommer, säger Kristina Lindelöf på Ingebo Hagar.

Beslutet om att minska ner lite på caféet togs redan under förra sommaren.

– Det var jätteroligt och jättejobbigt. Vi sa redan då att vi inte gör om det, säger hon. 

I år kommer man börja med inträde.

– Handla och fika kan man göra ändå och gå ut på vandringslederna, men ska man till djuren eller trädgården så blir det grindar, säger Kristina Lindelöf.

Kommer folk vara villiga att betala inträde?

– Det är lite pirrigt faktiskt, för det är många som har kommit hit och kanske sett det lite som en regionens friluftsgård. Så det kanske kan bli en chock att det inte är så tillgängligt längre, säger Kristina Lindelöf.

– Jag tycker överlag att det blir en kvalitetshöjning, då kan vi fokusera på att göra bättre, finnas till hands och visa djuren och butiken. Det blir lite mer uppstyrt, säger Sara Schörling som är nyanställd och ansvarig för butiken.

Man satsar även på gårdsvandringar där man vill utbilda besökare i gårdens kretslopp.

– Det känns som en väldigt bra ledstjärna, kretsloppstanken. För då kan man inte börja hoppa åt alla håll, eller ta in massa krimskrams i butiken, utan det är den här vägen vi ska gå, säger Kristina Lindelöf. 

I år hoppas man på mindre ogräsrensning än förra året. Tricket är odlingar täckta av gamla foderrester.  Redan nu går det att skörda den gröna salladen. Från vänster: Kristina Lindelöf och trädgårdsmästare Helena Styrbjörn.
I år hoppas man på mindre ogräsrensning än förra året. Tricket är odlingar täckta av gamla foderrester. Redan nu går det att skörda den gröna salladen. Från vänster: Kristina Lindelöf och trädgårdsmästare Helena Styrbjörn.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!