Startskottet inför det nya

Det ligger just nu en väldigt, väldigt gammal och anrik tidning framför dig på frukostbordet. Men ändå splitter ny.

Ledaren2018-02-15 10:00
Detta är en ledare.

Det är något som inte stämmer? Känns den inte lite mindre?

Det råder faktiskt flera motsägelsefulla sanningar i tidningen idag. Den har de facto blivit en smula mindre, men samtidigt så mycket större.

När vår tidning med anor i huvudorten Vimmerby från 1856 - och med sina olika editioner inom Swepress Media - den sista februari övergår i NMT-koncernens ägo, innebär detta en ändring av tryckförutsättningar och tryckort till Pressgrannar i Linköping.

I NTM-koncernen ingår som bekant bland annat Corren i Linköping, Norrköpings Tidningar, Västerviks-Tidningen och en stor bukett andra dagstidningar runt om i landet. NTM är en av landets större tidningskoncerner.

Samtidigt innebär det en övergång från det tidningsformat du som läsare av Vimmerby Tidning, Kinda-Posten, Västerviks-Posten och Linköpings Tidning, är van vid - till det behändigare Tabloidformatet.

I praktiken blir det således en något mindre tidning rent formatmässigt, men en större tidning, när det gäller resurser, omfattning och möjligheter till samordning.

Rent innehållsmässigt ska vi på redaktionen och annonsavdelningen göra allt för att ni läsare ska känna igen er precis som vanligt, och få tillgång till den mångfald av lokala allmänna nyheter, sportnyheter, in- och utrikesnyheter, opinion, annonser, allmänna sidor - ja, kort sagt allt ni är vana vid.

Vi har en trogen läsarskara, och den vill man ju inte gärna reta i onödan.

Men vi ska givetvis också ta chansen att göra allting så mycket bättre. Som läsare av någon av våra dagstidningar kommer ni efterhand samarbetet mognar och tar form, att få uppleva redaktionella nyheter efter hand.

Det innebär bland annat en helt annat fokus på närvaro i sociala medier, på olika former av webbprodukter och e-tidningar och på helt nya mediaformat, som lanseras efter hand. Nu har vi en solklar chans att hänga med i den allt snabbare konkurrensen.

Redan från och med idag kommer ni alla att se en positiv förändring. Lokalsidorna har lyfts fram tidningen och med detta signalerar vi en fortsatt stark och prioriterad lokal närvaro.

Vi hoppas att allt detta ska falla er läsare på läppen - och hör gärna av er i så fall med ett uppmuntrande ord.

Men ännu viktigare, hör även av er om det är så att ni inte är nöjda med något. Om det är något ni saknar eller vill ha annorlunda.

Gammal eller sprillans ny, stor eller liten - tidningen ska ändå vara ett självklart val på frukostbordet, precis som tidigare. Väl mött.

Läs mer om