Nytt liv i Ydre Countryfestival

Den 18 augusti vÀcks nytt liv i Ydre Country Festival, denna gÄng pÄ RydnÀs Loge och under en dag, vilket Àr lagom för de tre arrangörerna.

The High Jacks kommer snart stÄ pÄ scenen under Countryfestivalen i RydsnÀs loge.

The High Jacks kommer snart stÄ pÄ scenen under Countryfestivalen i RydsnÀs loge.

Foto: Pressbild Fotograf: Kjell Carlsson

Ydre2018-08-09 21:34

Ydre Countryfestival har nu haft ett uppehÄll sedan 2011. Det kÀnns fint att vÀcka liv i denna tradition igen, nÄgot som vi fÄtt positiv respons om frÄn invÄnarna och övrigt intresserade.

– Den tidigare tvĂ„-dagars festivalen som Ă€gde rum i Hestra blev för stor för oss att mĂ€kta med, och nu efter nĂ„gra Ă„rs pĂ„tryckningar frĂ„n allmĂ€nheten testar vi att blĂ„sa nytt liv i Countryfestivalen, fast denna gĂ„ng under en dag, vilket kan vara lagom för oss tre som driver arrangemanget, berĂ€ttar Kalle Klintbo, en av arrangörerna frĂ„n Ydre Countryfestivals ekonomiska förening.

Förutom Klintbo Ă€r Ă€ven Åke Svahn, Ingemar Elf med och arrangerar det hela.

– Ydre Countryfestival startade 2004 och höll pĂ„ till 2011 och de tvĂ„ festivaldagarna kunde resultera i 4000 besökare, och det krĂ€vde 150-200 volontĂ€rer för att fixa allt. Nu, dĂ„ vi fĂ„r möjligheten att vara inomhus pĂ„ RydsnĂ€s loge, sĂ„ har vi tak över huvudet och en begrĂ€nsning av 700 besökare. Detta Ă€r lite mer greppbart för oss tre. DĂ„ vi var i Hestra sĂ„ drabbades vi ocksĂ„ nĂ„gra gĂ„nger av regn, vilket vi inte lider lika mycket av nu. Logen Ă€r perfekt för vĂ„rt arrangemang.

PÄ omrÄdet finns Àven en friluftscamping för de som vill övernatta. Trion har nu lite is i magen dÄ de planerar att grilla under festivalen. Vidare sÄ kommer Àven Restaurangen i samhÀllet hÄlla öppet. Det kommer ocksÄ finnas försÀljning av fika och en bar. PÄ omrÄdet kommer det finnas en "knalle" som kommer sÀlja skivor och diverse westernartiklar.

– Under festivalen upptrĂ€der Kristina Murray frĂ„n USA, The High-Jacks, The Green Line Travelers och Blue Valley Boys. Sedan har vi ett femte band som spelar covers och underhĂ„ller gĂ€sterna under bandbytena. Det blir allt frĂ„n rockabilly till countrymusik, fortsĂ€tter Klintbo.

– Artistbokningen har gjorts av mig och Ingemar Elf. VĂ„rt eget intresse av countrymusiken underlĂ€ttar valet av artister. Sedan hade vi förmĂ„nen att hitta Kristina Murray som Ă€r hĂ€r i landet pĂ„ sin turnĂ©. Festivalen arrangerar vi lika mycket för vĂ„rt eget intresse dĂ„ vi brinner för countrymusiken som för bygdens och besökarnas skull. Förbokningarna av biljetter har nu satt fart och kommer nog öka ju nĂ€rmare vi kommer. Nu hoppas vi bara pĂ„ att vĂ„ra nĂ€ra och kĂ€ra samt övriga volontĂ€rer kommer och hjĂ€lper oss under dagen, avslutar Kalle Klintbo.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!