Musikfest kommer till Vimmerby

Den 12–13 juli arrangeras "Musik i kretslopp" för fjärde året i rad på Ingebo hagar. En musikfest med kopplingar till miljö, som brukar locka ett hundratal besökare.

Musikfesten på Ingebo Hagar engagerar folk i många åldrar. Här syns Tilde De Frumerie, 14 år, som är konstnären bakom affischen, tillsammans med Kristina Lindelöf.

Musikfesten på Ingebo Hagar engagerar folk i många åldrar. Här syns Tilde De Frumerie, 14 år, som är konstnären bakom affischen, tillsammans med Kristina Lindelöf.

Foto: Sofie Olsson

Vimmerby2019-07-08 16:00

– Nytt för i år är att vi kommer hålla på i två dagar. Jag har länge drömt om att få göra en "riktig" festival och då ska det vara två dagar tycker jag, säger Kristina Lindelöf på Ingebo Hagar.

En annan nyhet för årets upplaga är att det kommer att hållas ett miljöseminarium där alla åldrar kan delta. En blandad repertoar av jazz, kammarmusik och visor, framförd av både lokala förmågor och musiker från övriga Sverige tar plats i logen och caféet på Ingebo Hagar.

Under första året som evenemanget arrangerades bestämdes det att man ville att intäkterna skulle gå till något som kunde göra nytta både för miljön och lokalt. Det ledde till en investering i solpaneler på ett fårhus i Vennebjörke genom föreningen Solenergi Vimmerby. Avkastningen från solcellerna tillfaller Kulturskolans elevförening.

– Investeringen i solceller som forsätter att gynna musikintresserade ungdomar är ett tydligt exempel på hur musik kan fungera i ett kretslopp, säger Kristina Lindelöf.

I år kommer förtjänsten gå till att arrangera en buss- eller tågresa till Stockholm för musikintresserade ungdomar, så de kan besöka riktiga yrkesmusiker på deras arbetsplats i orkestrar och konserthus.

– De här musikdagarna ger mig mycket kraft och inspiration mitt i all klimatångest. Jag hoppas att vi tillsammans med besökarna kan skapa glädje och en känsla av att vi faktiskt kan klara av det tillsammans, säger Kristina Lindelöf, arrangör.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!