Regionala artister först ut på torget

Skärmen mitt på Fiskaretorget räknar ner minuterna till det stora musikmötet startar. Samtalet mellan Sabina Ddumba och Björn Ulvaeus kommer sändas på storbild för allmänheten. Men först musik från regionala artister.

Mack Johansson upprädde på Fiskaretorget innan mötet mellan Sabina Ddumba och Björn Ulvaeus skulle sändas på storbildskärm.

Mack Johansson upprädde på Fiskaretorget innan mötet mellan Sabina Ddumba och Björn Ulvaeus skulle sändas på storbildskärm.

Foto: Frida Westergård

Västevik2018-07-13 16:45

Framför scen står solstolar uppställda för alla som vill slå sig ner och lyssna. Västervik Framåt har tillsammans med bland annat musikföretaget Talent Coach bjudit in lokala och regionala artister för musik och samtal. Tobias Ahlstedt börjar med att bjuda upp "stadens son" – Mack Johansson – på scen. Dagen, och platsen, till ära spelar han låten "Västervik". Därefter är det Vimmerbystjärnan Queen C som tar plats framför mikrofonen. Hennes musikkarriär, berättar hon, startade framför Youtube när hon försökte härma artister och rappare. Sist upp var Adée från Öland.

Musikmötet på Fiskaretorget är en del av Björn Ulvaeus och Västervik Framåts ambition att göra Västervik till en musikstad.

– Jag tycker att Västervik har potential men man borde vara bättre på att scouta lokala artister, som nu. Men jag tror att Björn Ulvaeus kan lyckas då han har ett stort nätverk, säger Mack Johansson efter spelningen.

Adée var sist upp på scen.
Adée var sist upp på scen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!