Lasse och hans vänner på miniturné

Lasse, alltså Lars Nilsson, och hans vänner ger sig ut på en liten miniturné i Tjust. Den här veckan har de spelningar både torsdag, fredag och lördag.

Lasse och hans vänner, det vill säga Lars Nilsson tillsammans med Kenth Edmark och Ulf Lennström repar inför den kommande miniturnén.

Lasse och hans vänner, det vill säga Lars Nilsson tillsammans med Kenth Edmark och Ulf Lennström repar inför den kommande miniturnén.

Foto: Anna Persdotter

Västervik2019-07-03 13:30

Bandet Lasse och hans vänner består av en samling musiker som spelat i diverse konstellationer i Västervik genom åren. Den här juliveckan samlas de för tre konserter i rad, en liten miniturné.

– Det började med att Slottsholmen ville ha lite musik på fredagen. Så ville Smultronboda också ha lite underhållning på torsdagen och så vill Tord Hjukström, som jag sjunger med i Västerviks manskör, ha lite musik vid sin vernissage på Lofta Caffè på lördag, berättar Ulf Lennström.

Bandet består av Lars Nilsson, som spelar gitarr i olika former och gör alla bandets arrangemang. Ulf spelar gitarr och sjunger och den här dagen håller de till på Mejeriet tillsammans med bandets basist Kenth Edmark, som numera är hemmahörande i Skåne, men i Västervik för att spela.

Förutom den här trion är det gitarristerna Leif Benzein, Christer Davidsson och Kenneth Krantz, som även han sjunger.

Sedan är det Sanna Johansson på klarinett, Pia Sjöholm på flöjt och Katarina Nilsson på sång.

– Vi spelar för att vi tycker om musik och varandra, säger Ulf.

På repertoaren finns allt från jazz till Beatles. Gärna äldre musik. Och alla fem gitarristerna spelar inte komp.

– Lasse här arrangerar gitarrerna så att vi spelar olika stämmor, säger Ulf.

Drivkraften att spela kommer främst ifrån att de trivs så bra tillsammans, berättar de, och kärleken till musiken förstås.

– Dessutom börjar vi bli pensionärer, så vad ska vi annars göra, skojar Ulf.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!