Här är deras nya lokal i stan

Västerviks konstförening har hittat en lokal som ska bli utställningshall. Öppnandet beräknas till slutet av januari.

På Kvarngatan görs en lokal i ordning för att passa konstutställningar.

På Kvarngatan görs en lokal i ordning för att passa konstutställningar.

Foto: Kristina Westring

Västervik2018-10-30 12:00

Äntligen verkar en helt egen utställningslokal för Västerviks konstförening se ut att bli verklighet. I en artikel publicerad i juni skrev vi om föreningens kamp för en egen lokal sedan galleriet på Storgatan stängdes 2008. Bryggarens konsthall har inte varit ett bra alternativ. Föreningen ansåg att kostnaden var för hög. På senare tid har föreningen hyrt Wimmerströmska galleriet. Men nu är alltså en ljusning i sikte. På Kvarngatan där Västerviks-Posten tidigare huserade är hyresvärden Bostadsbolaget i gång med att renovera. Lokalen görs om för att passa för konstutställningar.

– Lokalen är bra och det kommer att bli en trevlig plats för konst, säger HoschangMoschiri, från Västerviks konstförening.

Tanken är att föreningen flyttar in i januari och om allt går som planerat ska invigning ske senast i början av februari.

Maria Rudbo, kulturchef i Västerviks kommun, säger att den här lokallösningen för Västerviks konstförening känns positiv.

– I och med detta får föreningen tillgång till en egen lokal alla dagar i veckan. De blir en resurs för konstlivet i Västervik med regelbunden konstverksamhet.

Maria Rudbo säger att Västerviks konstförening, kulturenheten och Bostadsbolaget har en muntlig överenskommelse. Enligt överenskommelsen kommer föreningen erhålla ett kommunalt stöd för lokalhyran.

– Det är enligt de riktlinjer för föreningsstöd som kommunen har. Det blir på ett liknande sätt som för Tjustbygdens konstföreningen i Gamleby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!