Fullspäckad sommar i stadsparken

På måndagskvällen var det redan dags för sommarens tredje allsångskväll, den här gången med Tjust spelmanslag. Och det är bara ett av de över 30 evenemang som Stadsparksföreningen i Västervik anordnar.

Arne Meijer visar hur det går till med stjärtlappslotteriet.

Arne Meijer visar hur det går till med stjärtlappslotteriet.

Foto: Anna Persdotter

Västervik2019-07-02 19:00

– Den här veckan är det mycket, säger Arne Meijer från föreningen.

– Allsång på måndagen, konsert med Glädjekällan på tisdagen, onsdag är det Ken's Combo från Åtvidaberg, som spelar lite äldre låtar och på torsdag kommer Västerviks Salongsorkester. Men annars är det främst måndag och onsdag.

Arne Meijer är mycket nöjd med sommarens program, där han tycker det finns något för alla. Barnteater för de små och musik och allsång i alla möjliga genrer.

– Men mest nöjd är jag med att det har blivit en institution. Det här är det artonde året och vi utökar hela tiden.

Det som började med några allsångstillfällen per sommar har alltså växt till ett sommarprogram med över 30 föreställningar av olika slag.

Målet är också att allt ska vara gratis. Föreningen står för arrangemanget och ingen av de som uppträder får betalt. Och så är det förstås gratis att komma och titta, lyssna och sjunga med.

– Det som är så skojigt är att det knappt hinner gå över nyår så bokar många av artisterna in sig för nästkommande sommar, säger Arne Meijer.

Det som däremot drar in lite pengar är lotterierna. Eftersom det kan bli lite kallt och hårt att sitta på stentrappan kan man hyra ett sittunderlag under kvällen.

– Vi kallar det för stjärtlappslotteriet, skrattar Arne Meijer.

– På undersidan står en siffra och där drar vi vinnare till priser vi har fått skänkta till oss.

Allsångshäftena är nya för i år.
Allsångshäftena är nya för i år.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!